Eğitim Haber Girişi : 22 Kasım 2022 10:02

İŞ-KUR’dan öğrencilere eğitim

İŞ-KUR’dan öğrencilere eğitim

Erzurum İŞKUR İş Kulübü tarafından Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlediği eğitim programları devam ediyor. Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Erzurum İŞKUR İş Kulübü yoğun ilginin gördüğü eğitim programları ile ilgili şu bilgilere yer verdi.

“Çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğunu işe girebilmek için neler yapmanız gerektiğini, tecrübe sahibi olmadan da iş bulunabileceğini, hangi yollarla iş arayabileceğinizi, iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağını, iş görüşmelerinde nasıl davranmanız gerektiğini, ise kabul edilmeniz için küçük ama önemli detaylarını uygulamalı olarak toplam 25 saatte verilen eğitimler Erzurum’da yoğun ilgiyle devam ediyor.

 Erzurum  Çalışama ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde iş kulübü  eğitiminin standartlarına   uygun Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi  ve İŞKUR İl Müdürlüğü olmak üzere üç ayrı ofis oluşturuldu.

İş Kulübü eğitiminde katılımcılar özgeçmiş hazırlamada doğru bilinen yanlışları öğrendikten sonra İş Kulübü Lideri  birlikte özgeçmiş hazırlıyorlar, iletişim ve beden dilinin özellikle mülakattaki önemini uygulamalı olarak öğreniyorlar. Etkili Mülakat Teknikleri,Mülakat Çeşitleri öğrenildikten sonra uygulamalı olarak  Mülakatları özellikle Grup mülakatları simülasyonları ile katılıcımlar kendi arasında mülakat deneyimi sağlamış oluyorlar.

 

İş Kulübü eğitimleri yoğun talepten dolayı ve eğitim  saatleri ile öğrencilerin dersleri ile çakışmasından dolayı Erzurum Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Fakülte dekanlıkları iş kulübü eğitimine katılan öğrencilerin devamsızlık sorunu olmayacağını dersteki yoklamadan muaf olunacağı bilgisi verildi.

14-19 Kasım  Haftası  Ayrı Gruplara Erzurum Teknik Üniversitesi Ve Atatürk Üniversitesi Öğrencilerine İş Kulüpleri Eğitimi Verildi

 Eğitim sonunda sertifikaları Her iki üniversitenin kariyer merkezleri yetkilileri ve İş Kulübü Lideri Ali Haydar KOLİK takdim ettiler.Okul dönemin güz yarıyıl sonuna kadar Erzurum Teknik Üniversitesinde en az ayda bir kere Atatürk Üniversitesinde ise her hafta pazartesi-Salı Çarşamba öğleden sonraya kadar eğitim verilmesi kararlaştırıldı.Özellikle Atatürk Üniversitesi yoğun talebi üzerine  üniversite öğrencilerinin fakülte bazlı dördüncü sınıf öğrencilerine öncelik verilmesi kararı alındı.

Sosyal medya metni: Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz olarak 14-19 Kasım haftası hem Erzurum Teknik Üniversitesi hem de Atatürk Üniversitesinde ayrı ayrı  İş Kulübü Eğitimlerimiz düzenlendi. İş Kulübü Eğitimi katılımcılara sertifikalarını İş Kulübü Liderleri Ali Haydar Kolik ,Mahire Emel Olgun ve iki ayrı üniversitenin  Kariyer Merkezleri Yetkililerinden Öğr. Gör.  Nurdan Derincegöz ve Sezin Arş.Gör.Dr. Sezin Karabulut Çakır Takdim ettiler”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.