İnsanların umudu ile oynamayın…“Ya varım ya da yokum deyin“

Erzurumspor FK ile ilgili bir süredir yazmıyorum nedeni de, takımın durumu ortada idi. Ya mevcut kadro ile yüklenip ligde kalmayı başaracak, ya da ipin ucunu bırakacak ‘ne olursa olsun ‘ diyecekti.

Bu durumda ben ‘suçlu ‘ aramıyorum, var ise suçlu herkes biliyor kimin ne yaptığını, ne yapmak istediğini , bir yapacak gibi görünüp yapmadığını, takımın sırtına kambur üstüne nasıl kamburlar yüklendiğini , sezon başında 60 milyonluk borcun nasıl 150 milyona dayandığını bilmeyen yok artık..

O nedenle rahat olun, bir gerçek var ki o da Erzurumspor taraftarı artık denize düşmüş yılana sarılıyor . Adayım diye ortaya çıkan herkese sarılıyor, methiyeler diziyor, ‘ tam aradığımız kişi ‘, ‘ Erzurumspor aradığını buldu ‘ gibi bir takım gerçeğe ulaşmayan temenni niteliğindeki düşünhcelere sürükleniyor. Bu düşünceler iyi de ya doğru değil ise o zaman ne olacak ?. Neden tek suçu Errzurumspor’u sevmek olan Erzurumluları beklentiye sokuyorlar..?

Ya da gereksiz polemiklerle Erzurum doğumlu iş insanlarının takımın başına geçmesini istiyorlar ?. O iş insanları Erzurumspor’un durumunu bilmiyor mu? biliyorlar. O insanları bu konuda bir açıklama yapıyor mu ? yapmıyorlar.. O zaman bu insanların yakasından düşmeli.. Bırakın nefes alsınlar, talep kendilerinden gelmeli. Zorlama ile hiçbir şey olmaz. Biraz da o insanların hesabını kitabını yapıp bu işe girme heveslerinin olması lazım. O işadamları açısından da bakarsak 150 milyonluk bir borç..’ Bu borcu ben neden ödeyeyim, o para ile yepyeni bir takım kurarım ‘ diyen de var ! , ‘ Bu borç ile hiç kimse talipli olmaz ‘ diyen de var ..

Ortaya çıkmaya çalışan Erzurumlu adaylar var , izliyoruz ve takip ediyoruz ‘acaba pireden bir yağ çıkar mı ‘ düşüncesi ile sessizliğimizi koruyoruz. Nedeni de artık bu taraftar yalanlardan bıktı usandı. Belki doğrudur sosyal medyada dolaşan isimler ancak, artık öyle bir hale geldi ki , Erzurumspor taraftarını ancak ortaya çıkıp ‘ bu takımı günahı ve sevabıyla alıyorum ‘ diyecek bir kişiden başkası tatmin etmez. Açık ve net yazıyorum. Hiç kimsenin başkanlığına karşı olunamaz, şu anda tek derdimiz Erzurumspor bayrağının 1. Lig altına düşmemesi, tekrar başarılı günlere dönebilmesi.

Erzurumspor bir reklam arenası değildir, kulübü almak isteyen kişi veya kişilerin bir araya gelip bu takımı bu kaotik ortamdan çıkarması tek yoldur. Hiç kimse hiçbir hesabın içine girmemeli. Yazdıklarım kolay işler de değil bunu da herkes iyi bilmeli, bakkal dükkanı almıyorsun ! Bismillah deyip işe başlarken 150 Milyon TL gidiyor..! bunun sonrası da var, transferler, giderler, transfer taksitleri, kulübün mutad giderleri, hazırlık kampları, deslasman giderleri derken kartopu büyüyor.. Bekara kadın boşamak kolay derler ya; bu işler ‘Acun sen al , Adnan Polat sen al ‘ demekle olmuyor.. Bunun bilincinde olalım.

Erzurumspor’a bu dönemde başkan adayı olacak kişi ve ekibini zor günler bekliyor. Lütfen gerçekten aday olmayacak kişilerin kamuoyunu yanıltmaması konusunda temkinli olmaları gerektiğini hatırlatırım. “Ben talibim ama aday olmam “ şeklinde yaklaşımlar doğru değildir.

Adaylık için ortaya çıkanlara kararları net ise saygı duyarım. Adayım diyen , yönetimi ile gider genel kurula “biz buradayız Erzurum’un adını yükselteceğiz “ der ve bu konuyu orada tatlıya bağlar , bu taraftar da ne olacağını bilir.. Maceraya gerek yok , televizyonlar aksiyon filmleri ile dolu ! “ Ya varım , ya da yokum “ demek gerekir. Boşuna insanlara umut vermeyin.

Gelelim konunun B planına mevcut yönetim kesinlikle ‘şirketleşmez ‘ , şirketleşirse borç gariban Belediye Memurlarının sırtına kalacak.! Şirketleşmez ise de bu kartopu 300 – 500 Milyonu bulur ki, bunu da bu kulüp kaldıramaz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.