Erzurum Haber Girişi : 21 Temmuz 2022 16:32

Ilıca Domatesi için hasat zamanı

Ilıca Domatesi için hasat zamanı

Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Destekli Domates Seralarında hasat yarın başlıyor. İlk kesimi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yapacağı seralarda, tüm hazırlıklar tamamlandı. KUDAKA işbirliğiyle hayata geçirilen yatırım sayesinde, Türkiye’nin en yüksek rakımda yetişen en lezzetli domatesi sofralarla buluşacak. İlk hasat öncesinde seralardaki son durumu yerinde inceleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Beklenen gün gelip çattı. Türkiye’nin en lezzetli domatesini üretmek için kurduğumuz seralarda hasat yarın başlıyor. Allah hayırlı, uğurlu etsin!” dedi.

11 dönümlük alan üzerine kurulan Biyokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Serası’nda ilk kesimin yarın yapılacağı bilgisini veren ve bundan sonraki sürecin hem üretim ve hem de hasat şeklinde süreklilik taşıyacağını kaydeden Başkan Orhan, “Seralarımızda ilk kesimi Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank yapacak. Böylece başlayan hasat önümüzdeki bahara kadar devam edecek” diye konuştu.

 

KIŞ AYLARINDA TAPTAZE DOMATES

Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Domates Seraları’nda üretimin kışın bile devam edeceğinin altını çizen Orhan, “Kış aylarında da üretimimiz olacak, çünkü seralarımızın ısıtılmasında termal sularımız ve tamamen çevresel atıkların yakılacağı biyokütle kazanlarımız kullanılacak. Yani kışın seralarımızın dışındaki sıcaklık ne kadar düşük olursa olsun, kurduğumuz sistem bundan etkilenmeyecek ve domates üretimi için gerekli ısı ve nem ortamı muhafaza edilecek. Dolayısıyla kış aylarında bile taptaze Ilıca Domatesi yemek mümkün hale gelecek” şeklinde konuştu.

 

YATIRIMLCILARA ÇAĞRI YAPTI

Seralardaki ilk üretimin haftalık kapasitesinin 25 ton olacağını vurgulayan Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “Fidelerin ortalama bir ömrü var ve bu doğrultuda aralıksız ürün vermeyi sürdürecekler. Biz bu yatırımı Erzurum’a kazandırarak, aslında bölgemizde istenilmesi halinde nelerin yapılabileceğini göstermeye çalıştık. Termal su kaynaklarımız var, yeni seralar için gerekli yüzlerce dönüm arazimiz de var. Girişimcilerimiz için bu çok özel bir fırsat! Gelsinler ve burada bizim kurduğumuz termal destekli seraları görsünler, yeni seralar kursunlar. Biz onlara her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

DAHA ÇOK ÜRETİM, DAHA ÇOK KAZANÇ

Jeotermal Domates Seraları’nın Erzurum için bir katma değer niteliği taşıyacağını dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Seralarımızda şu an 15 kişi istihdam ediliyor. İlaveten bu yatırım sayesinde şehrimiz yerli bir ürüne ve markaya kavuşmuş olacak. En önemlisi de, piyasanın çok altında fiyatlarla domates tüketme fırsatımız olacak. Bizim hedefimiz burada yeni seraların kurulmasını sağlayarak seracılık ihtisas organize sanayi bölgesi oluşturmak. Bu da yeni istihdam, daha çok üretim ve daha çok kazanç demek olacak” ifadelerini kullandı.

Söz konusu yatırımın Erzurum’a kazandırılmasında büyük katkıları olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a şükran duygularını ifade eden Orhan, “Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve KUDAKA yöneticilerimize de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.