Erzurum Düzenleme Tarihi : 18 Eylül 2020 15:40 Haber Girişi : 18 Eylül 2020 15:43

Hüzün ve gurur bir arada

Hüzün ve gurur bir arada

Erzurum’da 5 şehit ailesi ile 2 gaziye törenle 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi. Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Vali Okay Memiş, “Allah bizleri şehitlerimize ve gazilerimize mahcup etmesin. Onlara minnettarız.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere verilmek üzere gönderilen 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' töreni Erzurum Valiliği konferans salonunda yapıldı. Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, şehit aileleri ve gazilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Covid-19 tedbirleri kapsamında mesafeli bir oturma düzeni uygulanan törende Vali Okay Memiş, önce şehit ailelerine 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı verdi.

Diyarbakır Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının bombalı saldırısında şehit olan polis memuru Mustafa Karakaya'nın annesi Güller Karaka'ya ismi okununca gözyaşlarına boğuldu. Acılı anneyi teselli etmek için yanına giden Vali Memiş, madalya ve beratın getirilmesini istedi. Vali Memiş, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı şehit polis memurunun babası Yahya, annesi Güller ve kardeşi Kadir Karakaya'ya teslim etti.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı törende Vali Memiş, şehit polis memuru Murat Yıldırım, Şehit Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Özdemir, Şehit Polis Memuru Kubilay Karaman, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe'ye madalya ve beratlarını verdi. Tören, gazi Jandarma Uzman Çavuş Ensar Güney ile Gazi Jandarma Uzman Çavuş Murat Karaman'a madalya ve beratının verilmesiyle sona erdi.

 

“Allah bizleri şehitlerimize ve gazilerimize mahcup etmesin”

Törenin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Memiş, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından düzenlenen ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni’ni valiliğimizde gerçekleştirdik. 5 şehit ailemize ve 2 gazimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim ettik.” dedi.

Vali Memiş,“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 24 saat görevimizin başındayız. İşlerimizi de şehit ve gazilerimize mahcup olmamak için görevimizi layıkıyla yapmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlıklı günler diliyorum. Allah bizleri şehitlerimize ve gazilerimize mahcup etmesin. Onlara minnettarız.” diye konuştu.

Vali Okay Memiş, protokol üyeleri törenin ardından şehit aileleri ve gaziler ile valilik merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.