Haydi hemen fuara..!

Kış gelince işler kesilir. Turist şehre inmez. Sebebini kimse sormaz. Sormadığı için de yolunu bulan yükünü tutan düşer yola. Sivil toplum örgütleri, esnaf odaları, ticaret odası ve borsası, belediyeler, valilik, kaymakamlıklar, üniversiteler kısacası herkes yılda bir kere hayal gücünü kullanacak olsa kimseye ihtiyacımız kalmaz. Şöyle bir bakın, dünya aklını kullanan insanlarla dolu.

 

Erzurum, bölgenin merkezinde bir kent. Bu şehirden geçen tren bile dünyada bir efsane.  Kar, Palandöken için nimet olurken, şehirdeki insan için halen daha külfet. Çünkü ne turist şehre iner, ne de kış aylarında ahali mecburiyet dışında harcama yapar. Oysaki bizimle aynı iklimi daha ağırını yaşayan şehirlerde insanlar akıllarıyla kışı şölene dönüştürür, hem eğlenir hem de paraya para demezler. Biz ise onlardan medet umarız..!

 

Yıllardır söylerim, yazarım. Bu şehirde birisi yaz aylarında diğeri de kış aylarında, tüm sektörlerin katılacağı en az birer ay sürecek, iki tane yöresel fuar düzenlenirse bu kent harekete geçer. Yahu görmez misiniz kariyer fuarında bile ziyaretçi rekorları kırılıyor. Nüfusa kıyaslandığı zaman Erzurum fuarları, İstanbul fuarlarından daha fazla ziyaretçi ağırlıyor. Yapılan her organizasyonda bölgenin şehirleri resmen Erzurum’a akıyor. Buna rağmen halen daha bu potansiyel kullanılmıyorsa, tüm şehir uyanmamak üzere kış uykusuna yatabilir.

 

 

Düşünsenize fuar merkezinde yöresel kıyafetli gençler sizi karşılıyor. Otantik stantlarda lavaş ayran ikram ediliyor. Erzurum türküleri eşliğinde iğneden ipliğe kadar her şeyin olduğu hollerde alış veriş yapıyorsunuz. Cumhuriyet caddesinden faytonlarla fuar merkezine gidiyor, fuar merkezinin önünde patates közlemesi yiyor, semaver çayı içiyorsunuz. Şiir dinletileri, konferanslar, yarışmalar ve dahası... Şimdi soruyorum böyle bir fuara gitmek istemez misiniz? Bırakın gitmeyi açılması için gün sayar herkes.

 

Her şey bir tarafa insanlar farklı yerleri farklı ortamları görmek ister. O halde sıvayın kolları, çalıştırın kafanızı. Orta doğunun en büyük fuar merkezinde açalım ülkemizin en faklı fuarını. Hem ne demişler, Nerede hareket orada bereket...!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ekrem Kiziloglu 14 Şubat 2024 14:48

    İzmir fuarı gibi bir fuar anladım yazdıklarından. MNG müdürü Aydoğan Süer ileri görüşlü bir sahsiyetti ve fuar merkezi onun yönetimine verilmişti. Beyefendiye sormak lazım ki böyle bir fuar neden yapmaz ama kim soracak değil mi?

  • ASİYE K 02 Şubat 2024 12:34

    Erzurum türküleri eşliğinde iğneden ipliğe kadar her şeyin olduğu hollerde alış veriş yapmak. Cumhuriyet caddesinden faytonla fuar merkezine gitmek. fuarda patates közlemesi yemek, semaver çayı içmek. Şiir dinletileri, konferanslar, yarışmalar... Şimdi gözümün önüne getirdim de abiciğim hakikaten müthiş bir atmosfer. Sahi neden yapılmaz ki?

  • Adem 02 Şubat 2024 10:08

    Yazını okudum dostum. Harika. Lakin bu şehrin ileri gelenleri (malum kişiler) ve siyasileri karşı çıkar. Halkı uyutup sadece din üzerinden usulca keselerini doldurmaya devam etmek için. Erzurum 'da bir fuar vardı, kimler niye kapattı. Şimdi neden açılmıyor. Ülkenin cellatları, halkın dinini boyunlarına asmış arsızca çalıp dolandırıyor. Hepsi de sözüm ona "mübarek zat"

  • Murat B. 02 Şubat 2024 09:24

    Zenginlere nimet helebide gelin Garibanlara sorun nimetmi