Haşere ilaçlama deyip geçmeyelim

Bu makalemi havaların ısınması ile birlikte 26 yılı dır Halk ve Çevre Sağlığı üzerine yapmış olduğumuz çalışmalar doğrultusunda bir uygulamacı olarak edinmiş olduğum bilgi birikimi ve tecrübelerimi haşerelere karşı mücadelede kullanılan ilaçlar, haşerelerin oluşturmuş olduğu risklere ayırmak istiyorum.

Gün geçtikçe tüm kapalı yaşam alanlarında böcek artışı seyredilmektedir. Bunun nedeni ise ısı, nem, sıcaklık ve gıdaların bulunmasıdır. Açık alanlara da baktığımız zaman barajların kurulması ile birlikte havandaki nem oranın fazlalaşması sivrisineklerdeki artışı göstermektedir.

Tabi buradaki en önemli husus ise yaz aylarında havanın sıcaklığı ile birlikte dikkati tüm binaların çatılarına dikkati çekmek istiyorum. Çatılardaki oluşan kuş gübreleri ile birlikte kuş kenesinin daha hızlı bir şekilde üremesine sebeptir.

Bu sebeple çatılardaki oluşan kuş gübrelerinin biran önce temizlenerek ilaçlama ve dezenfektan yapılması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Yaz aylarındaki havaların sıcaklığı ile birlikte oluşan kene, sivrisinek, hamam böceği ve diğer risklerin profesyonelce ilaçlama ve dezenfektanı yapılması çok önemlidir. Amatörce yapılan ve yanlış uygulanan ilaçların maddi manevi kayıplara yol açacağını kesinlikle unutmamak gerekiyor. Unutmamak gerekiyor bilinçsiz uygulanan her ilaç zehir, bilinçli uygulanan her zehirde ilaç olur.

Özellikle evlerde gerek kendi kullandığınız gerekse ilaçlama firmalarının kullandığı haşere ilaçlarında dikkat etmek gerekiyor. Kendiniz kullanacaksanız mutlaka profesyonel birinden destek almanız kendiniz ve aileniz sağlığı açısından çok önemlidir. İlaçlama firmalarında ilaçlama yaptıracaksanız mutlaka sağlık bakanlığından yetkili olup olmadığını sorarak hem ilaçlama firmasının yetki belgelerini hem de uygulamayı yapan kişin den uygulama izin belgesini istemek gerekiyor.

İlaçlama için talep artıkça Korsan böcek ilaçlama firmaları da türemeye başlamıştır. Gördüğümüz kadarı ile insanlar para kazanma hırsına kapılarak insan sağlığını hiçe saymaktadır Açık alanlardaki yapılan sivrinsek, kara sinek ve kene gibi zararlıların da ilaçlanması için seçeceğiniz ilaçlama firmalarının makine ve teçhizatının yeterli olup olmadığını ve referanslarına dikkat etmeniz çok önemlidir. Sağlıcakla kalın

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.