Erzurum Haber Girişi : 16 Mayıs 2022 10:13

Gözler empati için kapandı

Gözler empati için kapandı

Engelliler Haftası dolayısı ile Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi tarafından Empati Yarışları ve Farkındalık Etkinliği düzenledi.

 

MNG AVM de düzenlenen etkinliğe Erzurum Valisi Yardımcısı İlyas Öztürk, Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu, Erzurum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mahmut Temel, Atatürk Üniversitesi öğrencileri ve çok sayıda Engelli vatandaşlar katıldı. 

 

MNG AVM de başlayan Empati Yarışları ve Farkındalık Etkinliğinde yönetici pozisyonunda olan katılımcıların gözleri bağlanıp ellerine  baston verilerek istenilen yere gitmeleri ve en kısa zamandan istenilen yeri bulmaları istendi.Renkli görüntülere sahne olan empati yarışında yöneticilerin yarışma pankurunu tamamlamada oldukça zorlandıkları görüldü. Gözleri bağlanan  engelli olmayan bireyler görme engellilerin yaşadığı durumu daha yakından anlamak amacıyla düzenlenen empati yarışlarına kıyasıya devam ettiler. Daha sonra Ortopedik engellilerin hayatlarını ve yaşadıkları sorunu daha iyi anlayabilmek için Yöneticiler tekerlekli sandalyeye bindirilerek tekerlekli sandelye ile yarışma pankurunu tamamlamaları istendi.Oldukça anlamlı geçen Empati Yarışları ve Farkındalık Etkinliğinde yarışmaya katılan yöneticilerden dereceye girenler hediyeler ile ödüllendirildi. 

 

Yarışmalara katılan yöneticilere yürüyüş sonrasında ‘neler düşünüyorsunuz?’ yönündeki soruyu cevaplayan Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu , görerek ve görmeden yürümek arasında birde normal bir yürüyüş ile tekerlekli sandalye ile hareket arasında çok büyük farkın bulunduğunu söylerken, “Engellilerimizi anlamak bu etkinlik ile çok daha kolay” dedi.Engelli kardeşlerimizin hayatı oldukça zor. Engelli kardeşlerimize Empati yapılması durumunda birçok şeyin değişebileceği ve bir çok engelin  aşılabileceğine dikkat çeken Meclis Başkanı Abdullah Keleşoğlu , “Kendimizi bazen karşımızdaki insanların yerine koyabilmek lazım, onları daha iyi anlayabilmek için bu şart. Engelleri  bulunan tüm vatandaşlarımız için empati yapabilmemiz gerekir. Bunu yaptığımız zaman bir çok şeyi hissedip anlayabiliyor ve engelleri aşabiliyoruz. Sadece görme ve Ortopedik engelliler değil, tüm engelli kardeşlerimizin hayat şartları gerçekten zor. Sadece kendilerine değil, ailelerine de çok zor. Tabi bunlar imtihan için Allah’tan geldiğine inanıyoruz ve sabredersek mükafatını inşallah alacağız. Engelli kardeşlerimiz bu konuda mahzun olmasınlar. Allah herkese sağlık, sıhhat afiyet nasip etsin. Hepimizin bir engelli adayı olduğumuzu biliyoruz. Engelli kardeşlerimize  karşı çok hassas ve duyarlı olmak zorundayız” görüşlerinde bulundu.Meclis Başkanı Abdullah Keleşoğlu, Yöneticiler ve tüm halkımız olarak bu ayrıcalıklı kardeşlerimize, dostlarımıza gereken yardımı da yapmamız gerekiyor. Engelli kardeşlerimizi anlamak ve onlarla empati kurmak zorundayız, engelli olmak tercih edilebilir bir durum değildir beş dakika sonra başımıza neler geleceğini bilemeyiz. Bizlerinde bir engelli adayı olduğu bu dünyada engelli kardeşlerimizin tüm sorunlarına kulak vermemiz ve hassasiyet göstermemiz gerekiyor.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyemiz Engelli kardeşlerimiz için ciddi çalışmalar ve projeler yapmaktadır. Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak Engelli kardeşlerimiz için azimle çalışan tüm yöneticilerimizin yanında ve desteğinde olacağız. 

Empati Yarışları ve Farkındalık Etkinliği verdikleri desteklerden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e, Erzurum Vali yardımız İlyas Öztürk'e,Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer'e, MNG AVM Müdürü Bünyamin Tankut Keskin'e, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürümüz Mahmut Temel'e, Atatürk Üniversitesi Engelli  Öğrenci Birimine ve etkinliğe katılan tüm engelli kardeşlerime ayrı, ayrı teşekkür ederim. Hep birlikte en güzel günlere birlikte yürümek dileği ile. dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.