Farkında mısın dadaş..?

‘’Evde anne kalmamalı, babalar borca batmalı, evlilik pahalılaşmalı, nikâhsızlık artmalı ve faiz sıradanlaşmalı. İmamlar, öğretmenler itibarsızlaştırılmalı, toplum dizilerle gün geçirmeli, helal-haram birbirine girmeli ve din sadece sohbetlerde olmalı’’.

 

Bunlar olursa, ilim ehli diyor ki, o toplum çöker Erzurumlular… Şimdi bir dakikanızı ayırın ve okuyun..! Suç toplumu oluyor, sürekli yeni cezaevleri yapıyoruz. Dumlu, Hınıs, Narman, Oltu ve Erzurum merkezdeki 3 cezaeviyle kentteki hapishane sayısı 7’ye ulaştı…

Asayiş olayları artıyor. 2021 yılında Erzurum’da 13 bin 313 asayiş olayı gerçekleşti, 14 bin 884 şüpheli yakalandı, bin 375’i tutuklandı. 300 kilo uyuşturucuyla 50 bin adet hap ele geçirildi.

 

Çirkeflik artıyor, aile yapısı yara alıyor. Milyonlarca kişinin ölümüne neden olan AIDS, dünyada azalırken, bizde artıyor. Doğu Anadolu bölgesindeki artış yüzde 300 seviyesinde. Bu virüsün nasıl bulaştığını bilmeyen var mı..?

Bir yastıkta kocamak artık mazide kaldı. Erzurum’da boşanma rekorları kırılıyor. Bir yılda boşananların oranı yüzde 70’lerde. İl’de 2021 yılında 4 bin 694 evlilik mahkemede bitti. Bölge genelinde de 40 bin 281 evlilik hüsranla sonuçlandı.

 

Yuvalar dağılıyor, kadın konuk evlerinin kapasitesi her yıl artıyor. Erzurum’da şiddete uğrayan kadın sayısı 335, çocuk sayısı da 300 oldu. Erzurum’daki konuk evinde kadın ve çocuklar koruma altına alınıyor…

 

 

İnançlarımızda faiz istisnasız haram..! Ama 2022 yılının ilk 9 ayında kullanılan taşıt kredisi 159 milyon 223 bin, tüketici kredisi 3 milyar 100 milyon, konut kredisi 1 milyar 857 milyon lira.

 

Çocuklar robot gibi yetiştiriliyor, gençler embesil gibi yaşıyor. Ana babalar ağzını açmıyor. Cihana hükmeden atalarımız, hocalarının karşısında titrerken, bugün öğrencisine kızan öğretmenin okulu basılıyor. Gösterişte herkes birbiriyle yarışırken, camiler cumalarda bayramlarda hatırlanıyor.

 

Kızlar erkeklere, erkekler kızlara özenirken, ne Erzurum sokaklarında huzur var ne de şatafat dökülen lüks evlerimizde bereket..!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muhammet uğurlu 02 Aralık 2022 10:27