Eğitim Haber Girişi : 29 Ocak 2021 11:30

ETÜ Rektörü Çakmak: Vicdanımız rahat

ETÜ Rektörü Çakmak: Vicdanımız rahat

Gazetecilerle bir araya gelen Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 10 yılı geride bıraktığını hatırlatarak, açıklamalarda bulundu.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Bülent Çakmak, üniversiteye personel alımıyla ilgili zaman zaman  siyasilerden gelen inisiyatif kullanma tekliflerini kabul etmediğini belirterek,  “ Tabi haliyle söz dinlemeyen, asi çocuk muamelesi görüyoruz ama bizim vicdanımız rahat ” dedi.

 

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Çakmak, üniversiteye personel alımında kimseye inisiyatif kullanmadığını söyledi.

 

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Küçükuğurlu , Genel Sekreter Doç.Dr. Tuba Yetim, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Doç.Dr.Oğuzhan Ekinci‘nin de hazır bulunduğu toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Çakmak,  Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 10 yılı geride bıraktığını hatırlattı, açıklamalarda bulundu.

 

Toplantıda soruları da cevaplandıran Rektör Çakmak, üniversiteye personel alımıyla  ilgili titiz davrandıklarını belirterek, kendisinin ve üniversite yönetimindeki yöneticiler dahil kimsenin akrabasını işe almadıklarını söyledi. Çakmak, idari ve akademik personel alımında liyakata önem verdiklerini belirterek , sınavların isimler kapatılarak yapıldığını  ve Türkiye’de başka bir üniversitede böyle bir uygulama olmadığını  ifade etti.

 

Personel alımıyla ilgili zaman zaman özellikle siyasilerden gelen inisiyatif kullanma tekliflerini  kabul etmediğini kaydeden Çakmak, şunları kaydetti:

 

“Bu bizi bazen çok durumlara da düşürüyor. Arayan soran bir çok siyasiden malumunuz başkanına varıncaya kadar ‘hocam filanca arkadaşımıza lütfen bir inisiyatif tanır mısınız?’

 

Vallahi diyorum, kusura bakmayın ben şu ana kadar en yakınımdan en uzağıma varıncaya kadar kimseye karşı bir inisiyatif kullanmadım. Bundan sonra da kullanmayacağım. Sınavına girer başarılı olursa kazanır bölümüne başlar. Başarılı olamazsa kusura bakmayın diye söylüyorum. Tabi haliyle söz dinlemeyen, asi çocuk muamelesi görüyoruz ama bizim vicdanımız rahat. ”

 

Şehre karşı sorumluluklarımız var

Üniversitelerin eğitim ve öğretimin yanı sıra bulundukları şehre ve insanına dokunma gibi bir misyonu bulunduğuna işaret eden Çakmak, bu doğrultuda çalışmalar yapıldığını söyledi. Oluşturulacak sinerji ile kentin kalkınmasına, tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini vurgulayan  Çakmak, ETÜ’nün teknik bir üniversite olmasına rağmen, barındırdığı sosyal birimlerle de her iki alanın birlikteliği ile projeler üretildiğine dikkat çekti. Erzurum’un tanıtımına yönelik iki aşamalı projeden de bahseden Çakmak, projenin bir bölümü üniversite kampüsünde , diğer kısmı Erzurum Kalesi önünde gerçekleştirileceğini söyledi.

 

 

Minia Erzurum

Rektör Yardımcısı Murat Küçükuğurlu da KUDAKA’ya sunulan , Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin de ortak olduğu iki aşamalı proje ile ETÜ kampüsünde Eski Erzurum Şehri’nin Sur içi bölümünün Minia Erzurum şeklinde oluşturulacağını, kente bir kapısından girenlerin , sokak ve caddelerinde dolaştıktan sonra diğer kapısından çıkacağını söyledi.  Proje kapsamında  Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalandığını anlatan Küçükuğurlu, “KUDAKA’ya sunduğumuz bu projenin onaylanması halinde Büyükşehir Belediyemizin Erzurum Şehir Arşivi’ne tahsis ettiği konakta  Erzurum Şehir Müzesi’ni kuracağız. Bu mekanda Erzurum Şehir Arşivi, Şehir Kitaplığı ve Şehir Müzesi yer alacak. Kitaplık kısmında Erzurum’a dair bütün kitaplar, dergiler, akademik ve kültürel tüm yayınlar halkımızın hizmetine sunulacak. Müze kısmında Erzurum’un geçmiş sosyal hayatında kullanılmış olan eşyalar sergilenecek. Ayrıca Erzurum’un tarihi eserlerinin maketleri sergilenecek. Yine şehrin tanıtımına yönelik hediyelik eşya reyonunu yer alacak. Toplantı–sergi gibi etkinlik mekanlarının bulunacağı binada, bir de sanal bir Erzurum gezisi yapılabilecek bölüm olacak. 3 boyutlu gözlük takılmak suretiyle belirlenen alanda eski Erzurum’u gezme imkanına sahip olunacak. Bunun için üniversitemizin tarih, işletme ve bilgisayar mühendisliği bölümleri birlikte çalışıyorlar. Bu proje tamamlandığında Erzurum önemli bir tanıtım değeri kazanmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.