Eğitim Haber Girişi : 20 Ağustos 2021 18:09

ETÜ, IDEF 2021’de İş Birliği Görüşmeleri yaptı

ETÜ, IDEF 2021’de İş Birliği Görüşmeleri yaptı

17–20 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2021’i ziyaret eden Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, stant açan birçok ulusal ve uluslararası firma yetkilisi ile bir araya gelerek çok sayıda iş birliği görüşmesinde bulundu.

 

Gerek açılışa iştirak edenler gerekse katılımcı firmalar bakımından bugüne kadarki en zengin görünüme sahip olan IDEF 2021’e 1236 firma ve çok sayıda temsilci katıldı. Yoğun bir görüşme trafiğinde bulunan Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, özellikle ETÜ ile iş birliğinde olan ASELSAN Hassas Optik A.Ş ve TUSAŞ başta olmak üzere birçok firma ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Yeni ortaklıklar, üniversite-sanayi buluşmaları ve öğrencilerin staj olanakları gibi çeşitli konular üzerinde yoğunlaşan görüşmeler hakkında değerlendirmede bulunan Rektör Bülent Çakmak: “Ülkemizin başlatmış olduğu Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesinin ürünlerini fuarda görmek bizleri oldukça gururlandırdı. Savunma sanayisi alanında atılan adımları yerinde inceleyerek yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir sahibi olduk. Katılımcı firmalar ile ikili görüşme imkânından yararlanmak, katılımcı firmaların tedarik/satın alma/AR-GE departmanları ile doğrudan temas kurarak iş birliği imkânlarını artırabilmek ve öğrencilerimizin çalışma alanlarını tespit etmek için gerçekleştirilen IDEF 2021’in hayata geçirilmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.