Erzurum Haber Girişi : 04 Mart 2020 17:43

ETÜ’den DAGC’ye ziyaret

ETÜ’den DAGC’ye ziyaret

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Çakmak, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu.

Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde Kış Sporları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması için Ejder 3200 firması ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini anlatan Çakmak, bu merkezin Erzurum’a önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

 

Rektör Çakmak, Başkan Feridun Fazıl Özsoy ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette Özsoy, cemiyetin çalışmaları hakkında bilgi verirken, Rektör Çakmak da üniversitenin projeleri ve faaliyetlerini anlattı.

 

 

Üniversitenin ana misyonunun şehre katkı sağlamak olduğunu kaydeden Çakmak, ASELSAN ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile ortak projeler için görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Üniversite olarak ülkenin yerli ve milli savunma sanayisi projelerinde pay sahibi olmayı hedeflediklerini ifade eden Çakmak, "Amacımız yüksek teknoloji alanlarında araştırma yapmak ve bu araştırmaları geliştirip şehrimizde, bölgemizde üretim potansiyelini geliştirmek. Yani Ar-Ge'sini yaptığımız birçok teknolojik ürünün şehrimizde, sanayide üretilmesini istiyoruz." dedi.

Kentteki sanayi temsilcileri, odalar ve borsa başkanlarıyla bir araya gelerek savunma ve uzay sanayi teknolojileri gibi milli projelerdeki bazı altyapı bileşenlerini YÜTAM'da da üretme ve geliştirme imkanına sahip olduklarını vurgulayan Çakmak, şöyle konuştu:

" Araştırma merkezleri milletin ve devletin parasıyla kuruldu. Bu sorumluk bilinciyle ülkemizde yürüyen birçok milli projenin alt sistem bileşenlerini laboratuvarımızda üretmek istiyoruz. Bu farkındalığı oluşturmak için söz konusu kuruluşlara ziyaret yaptık. Bu ziyaretler sonrası ülkemizdeki birçok milli projenin bazı alt bileşenlerin laboratuvarlarımızda Ar-Ge'sini yapmak ve şehrimizin sanayisinde de üretiminin yapılması suretiyle olumlu yönde görüşmelere başladık."

 

Avrupa Birliği fonlarınca desteklenen 3 milyon Euro bütçeli, tarihi eserlerle ilgili bir proje hazırlandığını kaydeden Çakmak, bu projeye üniversitedeki bir çok fakültenin, Erzurum ve yurt dışından bir çok paydaşın dahil edildiğini belirterek, çalışmanın bu ay ilgili birime sunulacağını ifade etti. Rektör Çakmak, ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatarak, üniversite olarak, yaşanılan kente ve ülkemize katkı sunmak için sürekli çalışmak zorunda olduklarını bildirdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.