Erzurum’un kar’lı gerçeği..!

Seçildiği şehirde efsane olmuş siyasetçiler vardır. Peki ya Erzurum’da marka olmuş bir siyasetçi var mı? Siyasi hayatı biten siyasetçi neden bu şehirden göç eder? 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimler için sandık başına gideceğiz. Hepimiz biliyoruz ki, adaylar talip olsalar da son sözü genel başkanlar söyleyecek.

 

‘Yazın tozu, kışın buzu dert’ veya ‘Karadır kışı, davundur kargışı’ ya da eskilerin ‘Bu şehrin üç korkusu, Kış, Rus ve Ramazan’ dediği Erzurum’a bu yıl kış erken geldi. Yağan kar ile bir kez daha görüldü ki, şehrin insanına yeterince değer verilmiyor.

 

Kaldırımlarda yürürken kayıp düşebilir, çatıdan başınıza düşen buzla sakatlanabilirsiniz. Soluduğunuz kirli havayla hasta olabilir, sokaklardaki başıboş köpeklerin saldırısına uğrayabilirsiniz.

 

Oysaki bu sorunların çözümü çok kolay ve yapıldığı zaman insana değer verildiği ortaya çıkacak. Alttan ısıtmalı kaldırımlarla, çatıda kar buz eritme sistemleriyle, rüzgâr yönüne göre planlanan yapılaşmayla, en azından kış aylarında sokak hayvanlarının barınaklara alınmasıyla bu sorunlar halledilebilir.

 

 

Hatırlayın lütfen, birkaç yıl önce yapılan ısıtmalı duraklar, yapanlara ödül kazandırmıştı, halk nezdinde de iltifat almıştı. Hem belediyecilik, ‘Beşikten mezara kadar hizmet’ değil mi? O halde neden yağan her kar’ın altında kalıyoruz? İnsana değer verilmediği için değil mi bu şehrin nüfusu sürekli eriyor.

 

Dünyada kış yaşayan tek şehir biz değiliz, el âlem kar’ı kış’ı nimet olarak görürken, neden hep külfeti bize kalıyor? Yeni seçilecek başkanlara tavsiyem lütfen kış kentlerini bir inceleyin ve insanlara nasıl değer verildiğini bir görün.

 

Aksi halde sizlerden önce seçilmiş başkanlar gibi sizler de bedduayla anılacaksınız..!    

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selattin KOÇ 30 Kasım 2023 15:23

    Düzel yazmışsın tebrik ederim katdeşim

  • Osman Ataman 25 Kasım 2023 08:36

    Ah be vicdanlı kardeşim. Seçim zamanı böyle şeyler yazıp milletin aklını neden karıştırirsin. Bırak milletin ne hali varsa görsün.

  • Hikmet Koca 24 Kasım 2023 18:32

    İyi diyorsunda sazın yok. Bizde böyle abartmamak lazım. Kardır yağar. Devlete sahip çıkmak lazım

  • Erzurumlu 24 Kasım 2023 14:33

    Elinize sağlık Ömer bey, önerileriniz çok güzel. Oraya gelene kadar yollara kaymayı önleyici büyük taneli kum, tuz dökülebilir diye düşünüyorum.

  • Fikri AYDIN 24 Kasım 2023 12:54

    Doğru diyorsun. Çünkü hep şahıslara iş yapılır. Topluma iş yapıldığı zaman sorunlar çözülür.