Spor Haber Girişi : 08 Şubat 2022 14:49

Erzurum’un buz şelaleleri dağcıları ağırladı 

Erzurum’un buz şelaleleri dağcıları ağırladı 

Erzurum’da 8’incisi düzenlenen Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayı sona erdi. İlginin hayli büyük olduğu etkinlikte dağcılar, yüksekliği 25 ve 30 metre arasında değişen buzdan şelalelere 1 hafta boyunca tırmanış gerçekleştirdi. 

Erzurum Valiliği ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından  bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayı’na 7 ülkeden 16 dağcı ve ekstrem sporcusu katıldı. Tortum ve Uzundere ilçelerinde düzenlenen etkinlik 1 hafta sürdü.  Sporcular, yüksekliği 30 metreyi bulan 13 şelaleye tırmandı. 


Vali Okay Memiş, çalıştayın son gününde Tortum İlçesi Demirciler Mahallesi’ne giderek sporcularla bir araya geldi. Basın mensuplarına burada kısa bir açıklama da yapan Vali Memiş, dünyanın önde gelen dağcılarını Erzurum’da ağırladıklarını söyledi.


Etkinliği Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte düzenlediklerini hatırlatan Memiş, bu tür organizasyonların dünyada çok yapılmadığına dikkat çekti. 


Memiş şunları kaydetti:


“8’nci Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanışı dolayısıyla bir arada bulunuyoruz. Muhteşem bir doğadayız, yazın şelale olarak akan suyun donmuş halini görüyoruz. Rusya’dan, Azerbaycan’dan, Kırgızistan’da gelen ve dünyanın tanıdığı buz tırmanışı yapan sporcuları Erzurum’da ağırlıyoruz. Bu tür etkinlikler aslında doğanın bir parçası olmamızı özetleyen faaliyetlerdir. Biz insanlar doğaya ve çevreye saygılı olmak zorundayız. Ancak üzülerek belirtmek isterimki ekstrem sporlar dünyada çok tercih edileren spor türü değil. Bizler doğamızı seviyor ve sahip çıkıyoruz. Bizim için önemli bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” 


Memiş, organizasyonun düzenlenmesinde büyük emeği olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ayrıca teşekkür etti. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.