Ekonomi Haber Girişi : 17 Haziran 2022 15:41

Erzurum tekstil ve istihdam da ilerliyor

Erzurum tekstil ve istihdam da ilerliyor

Erzurum’da faaliyet gösteren Tekstil kent ’te üretim yapan fabrikalar, işçi sayılarını artırıyor ve hedeflenen istihdam oranlarını yükseltiyor.

Erzurum’da vatandaşların tekstile olan ilgileri her geçen gün artıyor. Erzurum Tekstil Kent’te İngiltere’ye ihracat yapan tekstil firmalarından Taha Grup bünyesinde olan Yavuz Tekstil firmasının yetkilileri, birçok firmanın azalmaya, küçülmeye gitmesinin aksine işçi sayısını artırarak firmanın büyümesini sağlıyor…

Yavuz Tekstil, İstanbul merkezli olup, İstanbul’un 1200 km kuzeydoğusunda bulunan Erzurum ve 400 km güneydoğusunda bulunan Safranbolu’daki iki tesisi ile uluslararası olarak iyi tanınmış markalara hizmet veren Taha Grup içerisindeki bir denim ve dış giyim alanlarında hizmet veren konfeksiyon üretim şirketidir. Tesislerin her ikisi de en son yıkama teknikleri,  lüks moda denim ve dış giyim üretimde özen gerektiren özel yapım hazır giyim ürünleri imal etmektedir.

Erzurum’da faaliyet gösteren Tekstil Kent’te üretim yapan fabrikalardan, Taha Grup bünyesinde olan Yavuz Tekstil firması iş istihdamı sağlayarak vatandaşların ekmek kapısı olmaya devam ediyor. Yavuz Tekstil firmasının yetkilileri, ilk açıldığında 45 kişi ile başladıklarını şuan 800-850 kişinin çalıştığını vurguluyor.

Ülke ekonomisi ve bölge ekonomisine katkısı olan Yavuz Tekstil ile Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde Makineci (dikiş) mesleğinde 80 kişilik İşbaşı Eğitim Programı başlatıldı. Program sözleşme imzalarını Yavuz Tekstil adına Murat Yurttaş, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Abdulkadir Mutlu imzaladı. Programa Erzurum İl Müftülüğü Şahin Yıldırım, Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş, Palandöken İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız, Erzurum Kadın Konuk Evi Müdürü Aynur Yılmaz katılarak; katılımcılara çalışma hayatı, çalışma ahlakı ve işçi işveren hakkı ile ilgili konularda bilgilendirme yapıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.