Spor Haber Girişi : 14 Mayıs 2020 16:36

Erzurum STP’den TFF’ye büyük tepki

Erzurum STP’den TFF’ye büyük tepki

Erzurum Sivil Toplup Platformu(STP) yazılı bir açıklama yaparak Türkiye Futbol Federasyonu’nun Covut19 sürecinde Türkiye lifleri ile iligili olarak aldığı karaları sert bir ifade ile tepki gösterdi.

Söz konusu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere, tüm dünayı etkisi altına alan ve bugüne kadar yaklaşık 5 milyon kişiye bulaşarak 300 bine yakın insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Koronavirüs, küresel bir tehdit olmayı sürdürmekle birlikte ülkemizi de tesir altına almış ve bugüne kadar 3 bin 952 vatandaşımızin hayatına mal olmuştur.

Türkiye’de sağlık sisteminin sahip olduğu güçlü altyapı ve virüse karşı sürdürülen etkin mücadelenin yanı sıra toplumun sergilediği aklı selim duruş sayesinde salgının kontrol altına alınması süreci çok daha yönetilebilir bir hal almış; iyileşen hasta sayılarının sürekli artışı ve vaka sayılarının da düşüş kaydetmeye başlamış olması, mücadele gücümüzün bir göstergesi olmuştur.

Ancak!

Türkiye’de işler bu denli yoluna girmeye başlamışken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun futbol maçı oynatma ısrarı yüzünden, ne yazık ki onca emek heba olup gidecektir ve bunun işaretlerinden birisi de, Erzurumspor’da pozitif çıkan Covid-19 testleridir.

 

BUNUN ADI SORUMSUZLUKTUR!

Kamuoyunun da yakından takip ettiği şekliyle; Erzurumspor’da aralarında futbolcuların da bulunduğu tam12 kişinin testi Covid Pozitif çıkmış, durumu şüpheli olanlarla birlikte söz konusu hastalar için 14 günlük karantina süreci başlatılmıştır.

Bir hususun altını daha çizmekte fayda var ki, o da; böyle bir durumun sadece Erzurumspor’un değil, profesyonelden amatöre varıncaya kadar tüm liglerin ve kulüplerin sorunu olduğudur.

Kaldı ki;

Salgın riski sürerken ve virüs halen daha aramızda dolaşırken, futbol derdine düşmek başlıbaşına bir sorumsuzluk olduğu gibi, bu sorumsuzluğa göz yummak da, en hafif tabirle cana kastetmekten başka hiçbir şey değildir!

 

İNSAN HAYATINDAN FEDERASYON MU SORUMLU?

Başından sonuna kadar salgınla mücadele sürecinin Sağlık Bakanlığı ve ona bağlı Bilim Kurulu tarafından yönetildiği Türkiye’de, ilgili kurumlar ve kurullar tarafından vatandaşa sürekli sosyal mesafe ve maske vurgusu yapılırken, futbol gibi bol temaslı bir oyunun oynatılması noktasında yetkinin federasyona bırakılmış olması ise, bir diğer akıl tutulması halidir.

Türkiye’de bu süreci kimin ya da hangi kurumların yöneteceği kanunlarla ve kurallarla zaten belliyken, nasıl oluyor da Türkiye Futbol Federasyonu insan sağlığını ilgilendiren bir konuda kendi başına karar alıp, uygulamaya sokabiliyor? Türkiye Futbol Federasyonu, Sağlık Bakanlığı’ndan çok daha yetkin ve nitelikli bir durumda da, bundan bir tek bizim mi haberimiz yok?

 

MESULİYET SAĞLIK BAKANLIĞI’NINDIR!

Kesinlikle bilinmesi icap eder ki; salgın dolayısıyla enfekte olmuş bir insanın tedavisinden nasıl ki Sağlık Bakanlığı sorumluysa, enfekte olmaması için alınması gereken tedbirlerden de, yine Sağlık Bakanlığı sorumludur. Örneğin, içinde bulunduğumuz bu salgın döneminde camilerde toplu ibadetin kısıtlanmasından, eğitim öğretime ara verilmesine, lokanta, kahve, kafe ve pastanelerin kapatılmasından, toplu üretim yapan imalathanelerin faaliyetinin durdurulmasına varıncaya kadar alınan her karar nasıl ki Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun isteğiyle gerçekleştiyse, ülkedeki spor organizasyonlarıyla ilgili olarak karar vermesi gereken de, federasyon değil, yine Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu olmalıdır.

Ancak ortaya çıkan tablo gösteriyor ki; birilerinin canı ya futbol maçı seyretmek istemiş veyahut da ortada bizim bilmediğimiz bir takım hesaplar dönüyor. Arka planında her ne olursa olsun, bilinmelidir ki; değil bir futbolcunun, futbol kulüplerindeki malzemecinin sağlığı bile Futbol Federasyonu’nun insafına bırakılmayacak kadar kıymetli ve de değerlidir.

 

SALGIN FUTBOLLA YENİDEN HORTLAYACAK!

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) olarak; insanların geçim derdine düştüğü ve salgınla ilgili belirsizlik yüzünden toplum psikolojisinin alt-üst olduğu bir ortamda başka sıkıntımız yokmuş gibi gündemi futbolun teşkil etmesinden büyük rahatsızlık duyduğumuzun bilinmesini istiyoruz. İlaveten basketbol, hentbol ve voleybol ligleri için atılan adımlardan herhangi birisinin futbol ligleri için de pekala atılabileceğini hatırlatarak; Sağlık Bakanlığı’nı bu sorumsuzluğa, bu vurdumduymazlığa ve federasyonun insan sağlığını hiçe sayan bu yaklaşımına “dur” demeye çağırıyoruz.

Öte yandan Erzurumspor’da Covid tedavilerine başlanan futbolcu ve diğer personelle birlikte camia ve şehrimize de geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor; salgının futbol eliyle yeniden hortlatılmaması temennimizi bütün kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.