Erzurum Haber Girişi : 08 Ağustos 2023 18:07

Erzurum Mahallesi’ne KEDFE’den destek

Erzurum Mahallesi’ne KEDFE’den destek

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE), 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen vatandaşlar için Hatay’ın Hassa ilçesinde kurulan Erzurum Mahallesi konteyner kentine destek verdi.
Erzurum Konfederasyonu(ERKON) organizasyonuyla Erzurumlu vakıf, dernek ve federasyonların destekleri, Erzurumlu iş adamlarının katkıları ile Hatay’ın Hassa ilçesinde depremden etkilenen vatandaşlar için geçici barınma merkezi yapılırken, KEDFE de bu organizasyona destek vererek duyarlılığını bir kez daha gösterdi.


DADAŞLAR DEPREMZEDE KARDEŞLERİNİN YANINDA
Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun destek verdiği Erzurum mahallesinin açılış programına KEDFE Başkanı Tekin Dursun ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Dursun yaptığı açıklamada, “Dadaşlar daima depremzede kardeşlerinin yanında olacak. Hassa’da açılan Erzurum Mahallesi’ne KEDFE olarak destek verdiğimiz için mutluyuz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız” şeklinde konuştu.


250 KONUTTAN OLUŞUYOR
250 konuttan oluşan Erzurum Mahallesi’nde bulunan tesisler arasında kurs merkezleri, mescit, çamaşırhaneler, misafirhaneler, güvenlik ve yönetim bölümleri yer alıyor. Erzurum Mahallesi'nin sokaklarına, Erzurum ilinin ilçelerinin isimleri verildi. Ayrıca, mahallede bulunan meydana da "İbrahim Erkal Meydanı" adı verildi. Mahallede bulunan evlere bağış yapan vakıf, federasyon ve derneklerin isim ve logoları da asılırken, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun logosu da mahallede yer aldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.