Erzurum Haber Girişi : 15 Nisan 2022 15:50

Erzurum İŞKUR sahaya iniyor

Erzurum İŞKUR sahaya iniyor

İŞKUR Erzurum’da işverenleri ziyaret ederek işgücü piyasasının ihtiyaçlarını yerinde tespit edecek ve Yeni İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgi verecek.

 

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 18 Nisan, 27 Mayıs tarihleri arasında 519 işyerine online ya da yüz yüze görüşme yöntemi ile ‘’İşgücü Piyasası Araştırması’’ gerçekleştirecek.

 

Erzurum ilinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların cinsiyete göre dağılımı, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecekte ihtiyaç duyulan meslekler ve bu durumun nedenleri ile 2022 yılı için işgücü piyasasında beklenen mesleki değişimler gibi bilgiler derlenecektir.

 

Bu çalışma ile birlikte Erzurum işgücü piyasasının ihtiyaçları belirlenecek ve sektörlere göre açık iş oranları hesaplamaları yapılarak işgücü ihtiyacına yönelik çalışmalar düzenlenecek.

 

Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu ‘’İşbaşı Eğitim Programı’’ kapsamında yapılan değişiklikler ve mevcut teşvikler ile alakalı işverenler bilgilendirilerek istihdamın artmasına yönelik çalışmalar hızlandırılacaktır.

 

ARAŞTIRMA BİLİMSEL VE ANLAMLI SONUÇLARA SAHİP OLACAKTIR

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım ve örneklem yöntemi kullanılacaktır. Çalışma kapsamında tüm koordinasyon ve kontroller Genel Müdürlük bünyesinde yer alan, alanında deneyimli ‘’İstihdam Uzmanları’’ tarafından yapılacaktır. İşverenlerle yapılacak görüşmeler ise ‘’Her işsize ve işverene bir danışman’’ sloganıyla İŞKUR bünyesinde yer alan ‘’İş ve Meslek Danışmanları’’ tarafından yüz yüze, telefonla görüşme veya online iletişim kanalları kullanılarak gerçekleştirilecektir.

 

Saha çalışması 20 ve üzeri çalışanı olan işyerleri için tamsayım, 2-19 çalışanı olan işyerleri için ise örneklem yöntemi ile tespit edilen 519 işyerinde gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda İl düzeyinde ve Türkiye genelinde istatistiksel olarak anlamlı tahminler yapılarak rapor haline getirilecektir.

 

ERZURUM İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZ RAPORU HAZIRLANACAKTIR

Çalışma sonuçlarının rapor haline getirilmesi yine ‘’İş ve Meslek Danışmanları’’ tarafından gerçekleştirilecek olup, raporda Erzurum işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Yerel ve Ulusal bazda istihdam politikalarının hazırlanması ve buna göre açılacak işgücü yetiştirme kurslarının belirlenmesi açısından bu rapor büyük önem taşımaktadır.

Bu çalışmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, işgücü piyasasında yer alan tüm paydaşlara, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 15 Nisan 2022 17:56

    Bugüne kadar neredeydiniz, şimdi mi aklınız başınıza geldi.? Kusura bakmayın demir tavinda dövülür. Bu girişiminiz biraz erken olmadı mı? Herhalde atı alan Üsküdari geçti. Sahaya inip de sahayı mı Fethedekceksiniz? Bunlar oyalama taktiği