Erzurum Haber Girişi : 16 Mart 2020 18:30

Erzurum ihtiyacını kendi üretecek

Erzurum ihtiyacını kendi üretecek

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile Erzurum’daki tedbirlerle ilgili basını bilgilendiren Vali Okay Memiş, Endüstri Meslek Lisesinde dezenfektan üretildiğini belirtirken Başkan Mehmet Sekmen ise maske üretimini de en kısa sürede başlatacaklarını söyledi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Neredeyse tüm dünyada görülen yeni tip koronavirüs mücadelesinde, ilimizdeki sağlık kurum ve kuruluşları, paniğe kapılmadan, olası bir salgına ilişkin tüm önlem ve tedbirleri almıştır" dedi.

Erzurum Endüstri Meslek Lisesinde dezenfektan üretildiğini belirten Vali Okay Memiş, Erzurum’un ve 20 ilin ihtiyacını Endüstri Meslek Lisesinde üretilen dezenfektanla karşılandığını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bir işadamıyla beraber maske ve sağlık malzemeleri üretimine başlanacağını belirterek, Belediyenin iştiraklerinden olan Enerji A.Ş.’ninde kolonya üretimi yaptığını, kolonya üretiminde herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.   

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.