Erzurum Haber Girişi : 14 Temmuz 2021 17:12

'Erzurum geçilmezdir, Türkiye geçilmezdir'

'Erzurum geçilmezdir, Türkiye geçilmezdir'

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, tüm şehitlerimizi saygı, minnet rahmet ve şükranla andı. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Aziz milletimizin Dünya Demokrasi Tarihi’ne kanıyla, canıyla yazdığı 15 Temmuz Demokrasi Destanı, milli hafızamızdan asla silinmeyecek kadar büyük bir öneme sahiptir. Vatan haini FETÖ ve işbirlikçilerinin kanlı darbe girişimi karşısında vakur, cesur ve âlicenap tutumuyla Türkiye’ye örnek olan Dadaşların 15 Temmuz gecesindeki onurlu duruşu, tarihin her bir sayfasında nesiller boyu şükranla anılacaktır. Tarih; Demokrasi Destanı’nın nasıl gerçekleştiğini, aziz milletimizin cesaret ve dirayetini, Başkomutanımızın, Devlet Başkanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin ferasetini, kahramanlarımızın Allah rızası uğruna nasıl şehit olduğunu büyük bir kıvançla yazacaktır.”

 

“ERZURUM GEÇİLMEZDİR, TÜRKİYE GEÇİLMEZDİR”

Başkan Sekmen, vatan şehri Erzurum’un tarihin her bir döneminde milli mücadelenin adeta fert fert bayraklaştığı bir serhat kenti olduğunu ifade etti. Sekmen, şu kaydı düştü: “Tıpkı 93 Harbi’nde olduğu gibi 15 Temmuz’da da sela ve ezan sesleriyle birlikte tek yürek ve tek vücut olan Dadaşlar, Anadolu’nun milli refleksine adeta yön verdi. Erzurum’un mukaddesatına olan düşkünlüğü, vatan ve millet sevgisi, Dadaşların çelikleşmiş iman gücü o gecede de vücut bularak düşmana korku salmıştır. İşte o gecede Anadolu’nun her bir köşesinde olduğu gibi Seyit Onbaşıların, Ulubatlı Hasanların, Sütçü İmamların, Mehmet Muzafferlerin, Nene hatunların ruhunu taşıyan Dadaşlar, vatan şehri Erzurum’dan dünyaya haykırdı: ‘Erzurum geçilmezdir, Türkiye geçilmezdir’ Şu çok iyi bilinmelidir ki 15 Temmuz’da gürleyen topların sesine, fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız da…”

 

“ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un milli iradenin bayraktar şehri olduğunu belirtti. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Medeniyetini barış ile inşa edenlerin, hak isteyene hakkını, başkaldıranın başını ezenlerin vatanında Başkomutanımızın dirayetiyle istiklal ve istikbalimiz için fert fert ay yıldızlı bayrağımızın sancağı olduk. O gece aziz milletimiz Hak ve Vatan davasının sırrına erenlerle tek vücut olarak, hainlere asla geçit vermedi. O günü hafızamızdan hiç çıkarmayacağız. Terörist başı satılmış FETÖ ve postallı işbirlikçilerinin bu aziz vatana kastını asla unutmadık ve unutmayacağız da… Bu vesileyle vatanımız, milletimiz, ezanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen kahramanlarımızı, demokrasi şehitlerimizi saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Destan yazdığımız o gece gazilik mertebesine ulaşan yiğitlerimize ve nene hatunlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, makamları cennet olsun.”

 

BAŞKAN UÇAR'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Uçar, “FETÖ/PDY terör örgütünce devletimizin, demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin hedef alındığı 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde, milletçe yek vücut olup, eşine az rastlanacak bir kahramanlık destanı yazmış olmanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz” dedi.

 

Başkan Mahmut Uçar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanı için hayatlarını, ailelerini, sevdiklerini hatta canlarını hiç düşünmeden ülkesi uğruna feda edenler, 15 Temmuz da sahip oldukları özgürlük bilinciyle büyük bir cesaretle huzur ve refahımıza kastetmeye çalışanlara en büyük cevabı verdiler.

15 Temmuz gecesi ölümü öldüren, korkuyu korkutan milletimizin bir ferdi olarak ne kadar gurur duysak, ne kadar övünsek azdır.

15 Temmuz’da Milletimizin tüm bireyleri; genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin sokaklara dökülmüş, geçmişte olduğu gibi bir kez daha can siperane mücadelesini vermiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla; vatanını, namusunu ve mukaddesatını savunmak üzere meydanlara akın eden milletimiz, darbecilere karşı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanına imza atmıştır.

15 Temmuz'da yaşananlar bize göstermiştir ki; özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına, devletine ve geleceğine sahip çıkan milletimizin, karşılaştığı her türlü güçlükle baş edebilecek cesareti ve gücü vardır. Önemli olan bu cesaretin ve cesareti gösterenlerin unutulmaması, bilhassa yaşatılmasıdır. Milletler bu tür hadiselerden çıkardıkları derslerle geleceği şekillendirirler.

Geleceği şekillendirmek adına da milletimizin her bir ferdinin ve kurumunun önemli sorumlulukları vardır. Bu bakış açısıyla geçmişin hakikatini unutmadan geleceği şekillendirmek için çabalamalıyız. Meydanlarda kazanılan zaferler ancak düşünceyle ve üretimle taçlandırıldığında anlam kazanır. Bu meyanda vatan nöbetimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülke hedeflerini gerçekleştirmek için her alanda devam ettirmeliyiz.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü anarken aziz milletimizin her daim birlik, beraberlik içinde olmasını ve bir kez daha bu tür hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyorum. 15 Temmuz gecesinin karanlığını aydınlığa kavuşturmak için sokaklara dökülen milletimizin her ferdine teşekkürlerimi sunuyorum. Gazilerimizin her birine sağlıklı ve uzun ömürler dilerken, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bugün aziz vatanımızda huzur içinde yaşamamızı sağlayan ve iman dolu göğsünü siper eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum’’

 

SUNAR: ‘15 TEMMUZ MİLLİ İRADE DESTANIDIR’

Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar, 15 Temmuz’da kaydedilen Milli Dirilişin; Türk Milletinin ihanete, vesayete, darbeci zihniyet ve darbe zilletine karşı ortak bir duruşu, tarihte benzeri yaşanmamış milli irade hassasiyeti olduğunu belirtti.

 

MİLLİ İRADENİN TARİHİ DURUŞU

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında Başkan Sunar, Milli iradeyi yok etmek; kardeşlik, birlik ve beraberlik safını bozmak; Türkiye’nin çağlar üstü yürüyüşünün önünü kesmek; Büyük ve Güçlü Türkiye idealini bozmak isteyen FETÖ’cü hainlerin, 15 Temmuz’daki milli duruş, gösterilen milli irade azmiyle, tarihe geçen istiklal ve istikbal hassasiyeti ile haki yeksan edildiğini kaydetti.

 

EMSALSİZ KARARLILIK

Milli iradenin 15 Temmuz’daki tarihi duruş ve kararlılığını, “Türkiye için dönüm noktası olan 15 Temmuz; Milli iradeye set çekmek, onu susturmak isteyen FETÖ’cü hainlere karşı, Milli İradenin ‘Vatan Bir Bütündür parçalanamaz’ hükmünü cihana haykırdığı gün.” olarak tarif eden Sunar, “Vesayet ihanetini, darbeci zilleti sahneye koymak isteyen FETÖ’cü hainlere karşı, milli irade tek yürek olmuş, destansı bir zafer elde etmiştir.” dedi.

 

MİLLİ İRADEYE MİNNETTARIZ

FETÖ’cü ihanet odağının vesayeti hakim kılmak adına yaptığı kalkışma ve girişimin, millet yolunda nefsini adayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde milli irade tarafından yok edildiğini vurgulayan Sunar, “Şehadeti en büyük şeref bilenler, ‘Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa / Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır’ hakikatini ortaya koymuşlardır. 15 Temmuz ihanetini durdurmak adına canlarını feda eden 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. İstiklal ve istikbalinden taviz veremeyen, 15 Temmuz Destanının Küresel tarihe bir damga halinde kaydeden milli iradeye şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.” ifadesini kullandı.

 

15 TEMMUZ DÜNYA DEMOKRASİ TARİHİNİN ÖNSÖZÜDÜR

15 Temmuz’da kaydedilen diriliş ve varoluş destanının Türk Milletine ait eşsiz iradeyi ifade ettiğini aktaran Sunar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkomutanlığında, tarihte emsalsiz diriliş ve direniş ortaya koymuş aziz milletimiz, “Bu kutlu coğrafyada, FETÖ’cü melunlara yer yok.’ kaydını düşmüş, şeref ve haysiyet yoksunu bu hain yapıyı yerle bir etmiştir. 15 Temmuz akşamı başlayıp 16 Temmuz günü öğlene kadar süren bu şanlı direniş, Demokrasi nöbetleriyle devam ederek, Dünya Demokrasi tarihinin de önsözü olmuştur.” dedi.

 

ŞEHİTLERE RAHMET, MİLL İRADEYE SAYGI

Mesajında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 3’üncü yılına erişildiğine işaret eden Sunar, yeni sistemin zamanında ve yerinde karar alma gibi hayati bir fonksiyon ve işlev sağladığını belirterek, “Aziz milletimizin iradesiyle hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemindeki maksat, Cumhur ittifakının gücüyle hasıl olmuş, dünyanın pek çok alanda yalpalandığı bir dönemde ülkemiz, dimdik ayakta kalarak, aydınlık geleceğe emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmüştür, sürdürmektedir.” vurgusunda bulundu.

Sunar, “15 Temmuz’da Millet yolunda, vatan uğrunda canlarını feda eden, Başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun yolunda giden yüce milletimize minnettarlığımızı kaydediyoruz.” dedi.

 

BAŞKAN YAŞAR 15 TEMMUZ BİR MİLAT

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin demokrasi tarihi için bir milat olan 15 Temmuz'un 5’inci yılını idrak ettiklerini belirten Başkan Yaşar mesajında şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizi hain bir darbe girişimiyle bölüp parçalamak isteyenlere en güzel cevabı milletimiz verdi. Hain darbe girişiminde bulunanlar milletimizin vicdanında en ağır şekilde mahkûm edilmiştir. Bayrağımıza ve ezanımıza kasteden hainlere karşı karanlık geceden aydınlık güne milletimizin dik duruşuyla ulaştık. Bundan sonra insanların hürriyetine kast etmek kolay olmayacaktır. Türk milleti yeri geldiğinde esaret altına olmaktansa ölmeyi, vatanı için şehit olmayı tercih eder. Bunun en bariz örneği 15 Temmuz’da yaşanmıştır. Bugüne kadar yürekleri ile destan yazan milletimiz 15 Temmuz gecesi de canına, malına ve vatanına kasteden hain ve alçakça saldırıya karşı yüreğini ortaya koyarak darbe girişimini geri püskürtmüş, destanın yürekle yazıldığını göstermişti. Demokrasi destanının nasıl gerçekleştiğini, Başkomutanımız olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ferasetini, milletimizin cesaret ve dirayetini, aziz kahramanlarımızın vatan uğruna nasıl şehit düştüğünü altın harflerle yazmıştır. Tarih, iman ve bayrağı için tankın önüne çıkma kudretini gösterenlerin kahramanlığını asla unutmayacaktır. Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini şiar edinen bizler, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Türkiye demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. Bu vesileyle bu devlet uğruna canını ortaya koymuş Şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı bir kez değil binlerce kez rahmetle anıyorum. Gazilerimize de hürmet ve sonsuz saygılarımı iletiyorum” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.