Eğitim Haber Girişi : 22 Eylül 2021 17:29

Erzurum eğitimine 32 yeni derslik

Erzurum eğitimine 32 yeni derslik

Erzurum’da 5 ilkokulunun temeli törenle atıldı. Hınıs ve Karaçoban’da düzenlenen törenlere katılan Vali Okay Memiş, 150 bin öğrenci, 11 bin öğretmen ile 2 yıl aradan sonra yüz yüze eğitime başladıklarını bildirdi.

Türkiye’nin önemli eğitim merkezlerinden Erzurum’da toplamda 32 derslikli 5 okulun temeli atıldı. Tekman İlçesi Çevirme Mahallesi’nde 8 derslikli, Karaçoban İlçesi Duman Mahallesi’nde 8 derslikli Köprüköy İlçesi Soğuksu Mahallesi’nde 4 derslikli, Hınıs İlçesi Aşağı Parmaksız’da 8 derslikli ve Kızıl Ahmet Mahallesi’nde ise 4 derslikli ilkokulu, 2022 yılı Eylül ayında tamamlanarak kapılarını öğrencilere açacak.

 

 

Hınıs Aşağı Parmaksız Mahallesi ve Karaçoban Duman Mahallesi’nde düzenlenen törene, Erzurum Valisi Okay Memiş, İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, kurum müdürleri, ilçe protokolü, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

“Kentin eğitimini 2 yılda zirveye taşıdık”

Vali Memiş törende yaptığı konuşmada, kentin eğitim alanında iyi bir seviyeye ulaştığını söyledi.

Başarıdaki büyük payın öğretmenlere ait olduğunu kaydeden Memiş, “Bir düşünür diyor ki, 'İnsanın hayatında karşına çıkabilecek en büyük şans iyi bir öğretmene denk gelmektedir.' Ne kadar güzel bir söz. Bunu öğretmen çocuğu olarak söylüyorum. Özellikle zor bölgelerde öğretmenlik yapan kardeşlerimizle her zaman gurur duyuyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kentin eğitimini 2 yılda bizler, kaymakam arkadaşlarımız ve fedakâr öğretmenlerimizle zirveye taşıdık. O yüzden eğitim camiamızın kıymetini bilmemiz gerekir." İfadelerini kullandı.

 

 

 

“Çocuklarımıza daha iyi eğitim imkânı verebilmenin gayretini içerisindeyiz”

Erzurum Milletvekili Selami Altınok da hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizerek, “Çocuklarımızın daha iyi şartlarda, daha az sayıdaki sınıflarda öğretmenlerle buluşturarak eğitim almalarına özen gösteriyoruz. Bizi geleceğe taşıyacak ve gelecekte bizi daha iyi noktalara ulaştıracak olan çocuklarımıza daha iyi eğitim imkânı verebilmenin gayretini içerisindeyiz." Şeklinde konuştu.

 

 

Konuşmaların ardından okulların temeli dualarla atıldı. Öte yandan temel atma töreni sonrası katılımcılar tarafından Karaçoban Duman Mahallesi Kur’an Kursu, Kütüphane ve Taziye Evi’nin de açılışı gerçekleştirildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.