Erzurum Haber Girişi : 28 Mayıs 2022 15:09

Erzurum'da mali müşavirlerin seçim heyecanı

Erzurum'da mali müşavirlerin seçim heyecanı

Yaklaşık 300 delegenin oy kullanacağı Mali Müşavirler Odası seçimlerinde Dadaşlar Grubu'nun başkan adayı olan Mesrur Köseoğlu, "İlk icraatımız, meslektaşlarımızın oda ile arasındaki bağı güçlendirmek olacak" dedi.

Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın (ESMMMO) genel kurulu öncesi çalışmaları hızlanırken, 4-5 Haziran tarihlerinde yapılacak olan seçimlerde, Dadaşlar Grubu başkan adayı Mesrur Köseoğlu, meslektaşlarından yoğun destek buluyor. 

 

"MESLEKTAŞLARIMIZ İLE ODA ARASINDAKİ MESAFEYİ KAPATACAĞIZ"

 

İddialı projeleri ile dikkat çeken Mesrur Köseoğlu, "Biz odamızın meslektaşlarımızla arasındaki mesafesinin kapanmasını istiyoruz. Odanın, meslektaşlarımızın yanında olmasını, meslektaşlarımızın kendisini asla yalnız hissetmemesini istiyoruz. Bizim oda yöneticisi olarak yapabileceğimiz çok farklı ve meslektaşımızın hayatını kolaylaştıracak şeylerin olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bu yönde projeleri hayata geçirmek için aday olduk" dedi.

 

"GEÇMİŞ TECRÜBELERİMİZ GELECEĞE IŞIK OLACAK"

 

Mesrur Köseoğlu, daha önceki yönetimlerde denetleme kurulu üyeliği, başkanlığı ve son seçimlerde de yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunduğunu da ifade ederek şunları söyledi:


"Uzun yıllardır odamıza değişik görevlerde hizmet ettim. Geçmiş tecrübelerimizin ışığı ile geleceğimize yön verecek projeler ve meslektaşlarımın desteği ile bu yola çıktık. Öncelikli hedeflerimiz angaryalarla mücadele ederek, muhatap kurumları harekete geçirmek olacak. Meslekteşlarımız arasındaki haksız rekabeti önleyerek, azami işgücü kapasitesi (kota) uygulamasının hayata geçirilmesi için TÜRMOB'da gerekli girişimlerde bulunacağız.İş akdiyle çalışan (bağımlı) meslektaşlarımızın yanında olacağız. Aday meslek mensuplarının maaş ve sigorta yükünün hafifletilmesi için çalışmalar yapacağız. Nisbi temsil sisteminde TÜRMOB'da 5'e 4 yeminli mali müşavirlerin hegemonyasına son vermek için mücadele edeceğiz.  Arabuluculuk işlemlerinin mali müşavirlerin hakkı olduğunu, vergi ve ticari davalarda yetkilerimizin artırılması için caba sarf edeceğiz. Somut delillere dayanmayan haksız sorumluluk raporları hakkında ilgili idarelerle gerekli müzakereleri yapacağız. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunlar karşısında sessiz kalmayacağız." 

 


"GENÇ MESLEK MENSUPLARINA OFİS VE PROGRAM DESTEĞİ SAĞLANACAK"

 

En önemli projelerimizden birisinin de yeni meslektaşlarına destek olacağını anlatan Köseoğlu, "Yönetim kurulu başkanı seçilmemiz halinde yeni ruhsat alarak büro açan tüm meslektaşlarımıza ilk üç yıl için program ve ofis desteği sunacağız.  Böylelikle onlar da mesleki faaliyetlerine başladıkları ilk yıllarında ve  en zor anlarında odayı yanlarında hissetmiş olacaklar” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.