Erzurum'da kaynadı, İstanbul'da DEM'lenecek..!

Yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken, partilerde adaylarını sahaya sürüyor. Tüm partiler için İstanbul bir yana Anadolu bir yana. Madem, Anadolu’daki onlarca şehrin kıymeti harbiyesi yoktur o halde, fuzuli masraf edilmese de sadece İstanbul’da seçim yapılsa bu hengame de bitse daha mantıklı olmaz mı? 

 

Malum terörist başını kendilerine lider edinmiş, sözüm ona kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak empoze etmeye çalışan siyasi bir parti var. Ve ne yazık ki bunu yiyen binlerce insanla bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Bu partinin en son ki adı da DEM. 2023 yılı Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde, Erzurum’daki 42 bin 464 kişinin oyunu alarak vekil seçilen DEM partili Meral Danış Beştaş, aldığı reylerin hakkını veremeden partisinin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

 

Yeterince Dem’lenmiş olacak ki, vekil hanım mebusluğundan vazgeçmeyi göze alarak, belediye başkanlığına fit oldu. Kazanamayacağını kendisi de partisi de biliyor ama maksat göz dağı vermek, suyu bulandırmak ve pazarlık gücü sağlamak. Her neyse, madem memleketin işe yaramayan vekillerinden birisi de Meral hanımdır, sormadan geçmeyelim. Çat’ta bin 320, Hınıs’ta 5 bin 158, Horasan’da bin 731, Karaçoban’da 5 bin 704, Karayazı’da 7 bin 934, Köprüköy’de bin 25, Pasinler’de 652, Şenkaya’da 733, Tekman’da 6 bin 539 ve Palandöken’de verilen 7 bin 453 oy..!

 

 

Hani seçim dönemlerinde, ‘Oy namustur, oy satılamaz’ gibi nutuklar atılır. Meral hanımın Erzurum’dan aldığı bu reylerin durumu nedir? Meral hanımın başkanlığa aday olmasıyla seçmenin tercihine ayıp edilmiş olmaz mı? Parti değiştirmek veya siyasi istikrar için başka yerlere talip olmak oy’a ihanet değil midir? Hanım efendinin İstanbul adaylığı oy verenlere sizi ciddiye almıyorum manasına gelmez mi?

 

Binlerce insanın katilini baş tacı edip, adeta tapınan bir zihniyete değil oy vermek günah bile verilmezken, ne yazık ki siyasi tercihini bu partiden yana kullanıp, akıllarıyla dalga geçilenlerin görmesi gerekir ki, verdiğiniz oylar çöptür ve değersizdir. Sizleri temsil etmesi için seçtiğiniz vekil gözünü İstanbul’a dikmiştir. Bu arada, bu kentten 185 bin 662 oy alan AKP ile 72 bin 308 rey alan MHP’nin de aklı fikri İstanbul’dadır.

 

Her zaman her şartta İstanbul’u almak, Erzurum’u kaybetmeye tercih edilir, doğrudur. Fakat kimse de sormaz ki, Erzurumlu neden İstanbul’a göç etmiştir?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Faruk Terzi 21 Şubat 2024 18:18

    Dem kötü kabul peki AKP çok mu iyi. Onlarında bu şehri görmezden geldiklerini niye yazmiyorsun Ömer efendi

  • Hasan özer 18 Şubat 2024 12:01

    Erzurumda demokrasi yok dayatma var

  • Niyazi 16 Şubat 2024 20:53

    Sadece Erzurum değil tüm ülke İstanbul'da. Tabiki gozierini dikecekler. Paraorada.

  • Zeki Akkelle 16 Şubat 2024 14:05

    Bizde adam seçme yok parti var akp öküz koy Erzurum'da milletvekili seçilir önümüzde belediye seçimleri var seçimi kim kazanacak tabiki APK adayı Mehmet Sekmen kazanacak bağımsız koysun bakalım kaç oy alır bizler parti değil adam gibi adam secmeliyiz

  • Mustafa Güvenli 16 Şubat 2024 10:55

    Mecliste, hukukta, tıpta göreve başlarken yemin ediliyor değil mi? Peki daha işlerine geldiği gibi hareket ederken acaba yaptığı yemini hatırlayıp geriadam var mıdır, varsa kaç kişidir? Kimsenin yaptığı yemini hatırlamadığı bir ülkede acaba oy namusmudur?

  • Nesim Toygar 16 Şubat 2024 09:54

    Çok doğru söyledin ama biraz noksan var yemi orda yiyor yumurta yı İstanbul yiyor Recep bey Efkan bey İbrahim Kalın beyler şimdiki milli eğitim bakanı memleketin tüm vekilleri nın hiç birinin Erzurum'a faydası olmayan siyasetçi vekiller bütün varlıkları Ankara İstanbul Antalya İzmir seçim zamanı geldi mi gider karşılarında hazır olda bekleriz asker gibi emir bekliyoruz sorun onlarda değil bizde saflığımızdan iyi niyetimizden hatırlayın 2019 seçimlerimlerinde oy için ne fırıldak lar döndü tvlerde mektup okumalar katiller günlerce bol bol demeçler verdi ilde biz bu yüz padişahım sen çok yaşa alkışladık meral danış mıdır beştaş mıdır yoksa tek taş mı ona değil oy verenlere sormak lazım çuvaldızı kendimize iğneyi başkasına batır alım gözümüzü kapatıp vekil başkan seçiyoruz vesselam cumanız mübarek olsun inşallah başınızı ağırttmsa hakkınızı helal edin hepinizi sevgiyle sayğıyla kucaklıyorum Dadaşlar

  • İsmail Kara 16 Şubat 2024 08:47

    Erzurum AKP'den Hınıs, Karayazı, Tekman, Karaçoban Dem partiden vazgeçmez. Kimsenin akıla ihtiyacı yok herkese çıkar lazım. Çıkarlar bittiğinde aklın olduğu aklımıza gelir. Bu sadece Erzurum değil tüm yurt için geçerli. Meral hanımın derdide Kamil Aydın'in Selami Altınok ve diğerlerinin de Erzurum gibi bir derdi yok. Çıkarları var. Oy verenlerin de önceliği çıkarları. Bugün beyaz dediklerine yarın siyah derler hiç mühim değil.

  • Muhammet Salih Erdemir 16 Şubat 2024 08:39

    Sormaz sormadığı için de İstanbul dolup taşar Erzurum tek başına çantada keklik olur.