Erzurum Haber Girişi : 23 Mart 2021 10:22

Erzurum’da işgücü piyasasının ihtiyaçları belirlenecek

Erzurum’da işgücü piyasasının ihtiyaçları belirlenecek

İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, 22 Mart-30 Nİsan 2021 tarihleri arasında 17 farklı sektörde  430 işyeriyle iletişim kurularak ‘’İşgücü Piyasası Araştırması” yapacaklarını söyledi.

Erzurum genelinde gerçekleştirilen araştırma çalışanların cinsiyete göre dağılımı, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, güçlük çekilen meslekler ve durumun nedenleri araştırılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu sahada çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek, “2021 yılı için işgücü piyasasında beklenen mesleki değişimler gibi bilgiler derlenecek. Ayrıca pandemi döneminde işgücü piyasasının nasıl etkilendiği ,firmaların kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği alıp almadığı ,esnek çalışma modellerinin iş yerindeki verimliliği nasıl etkilediği gibi sorular yöneltilerek Erzurum işgücü piyasasının ihtiyaçları belirlenecek ve sektörlere göre açık iş oranları hesaplamaları yapılarak işgücü ihtiyacına yönelik çalışmalar düzenlenecek.“Araştırma bilimsel ve anlamlı sonuçlara sahip olacak” Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım ve örneklem yöntemi kullanılacak. Çalışma kapsamında tüm koordinasyon ve kontroller Genel Müdürlük bünyesinde yer alan, alanında deneyimli ‘’İstihdam Uzmanları’’ tarafından yapılacak. İşverenlerle yapılacak görüşmeler ise ‘’Her işsize ve işverene bir danışman’’ sloganıyla İŞKUR bünyesinde yer alan ‘’İş ve Meslek Danışmanları’’ tarafından yüz yüze, telefonla görüşme veya online iletişim kanalları kullanılarak pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilecek. Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte 20 ve üzeri çalışan işyerleri için tamsayım, 2-19 çalışanı olan işyerleri için ise örneklem yöntemi ile tespit edilen 430 işyerinde gerçekleştirilecek. Çalışma sonucunda İl düzeyinde ve Türkiye genelinde istatistiksel olarak anlamlı tahminler yapılarak rapor haline getirilecek. Çalışma sonuçlarının rapor haline getirilmesi yine ‘’İş ve Meslek Danışmanları’’ tarafından gerçekleştirilecek olup, raporda Erzurum işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacak. Yerel ve Ulusal bazda istihdam politikalarının hazırlanması ve buna göre açılacak işgücü yetiştirme kurslarının belirlenmesi açısından bu raporun büyük önem taşıdığını belirtti”

 

Mutlu, “Bu sene Büyükşehir Belediyesi ile 'Korumalı iş yeri' projesi kapsamında bir çalışmamız var. Olimpiyat Parkı içinde "Otistik gülen kafe" adı atında bir kafe kurmayı düşünüyoruz. Tamamen otistiklerin çalıştığı onların hizmet ettiği ama normal vatandaşların da gittiği bir yer olacak. Bu uygulama Türkiye'de sayılı illerde var, biz de bunların arasına girmeye çalışıyoruz. Amacımız o insanları da istihdama katmak" diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.