Gündem Haber Girişi : 19 Ağustos 2021 14:58

Erzurum’da İl Göç Kurulu toplantısı

Erzurum’da İl Göç Kurulu toplantısı

İl  Göç Kurulu Toplantısı Erzurum Valisi Okay Memiş başkanlığında Valilik Vali Münir Akkaya toplantı salonunda gerçekleşti.
Vali Memiş toplantıda: "Yılda en az bir kere yaptığımız göç değerlendirme kurul toplantısını icra ediyoruz. Son zamanlarda özellikle Afganistan'da yaşanan olaylar ve değişiklikler ülkemize yönelik yeni göç hareketlerini artırabilir" dedi.

Vali Memiş, Emniyet ve Jandarmanın düzensiz göçmenleri yakalama konusunda görevlerini fazlasıyla yaptığının altını çizerek, "Emniyetimiz ve Jandarmamız neredeyse işlerinin çoğunluğunu terörle mücadele, salgınla mücadele, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması ile mücadelenin yanında yasadışı göçmenlerin yakalanmasına da harcıyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bu noktada işini en iyi şekilde yapıyor. Değerli arkadaşlar şu anda dünyada, Türkiye kadar bu işi profesyonelce yöneten başka bir ülke yoktur. 
En son Ankara Altınağ'da yaşananlar diğer şehirlerde yaşanılabilecek muhtemel olaylar bizlerin de çok dikkatli ve uyanık olmamızı gerektiriyor.
Bununla birlikte Türkiye'deki en büyük iki geri gönderme merkezi de Erzurum'da ve geri gönderme konusunda da çok başarılı bir performans sergileyen İl Göç İdaremizi de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan "Göç" ile ilgili bir sunum yaptı.
Toplantıya Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Gemalmaz, İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan ve daire amirleri katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.