Sağlık Haber Girişi : 25 Kasım 2019 17:28

Erzurum’da gıda denetim seferberliği

Erzurum’da gıda denetim seferberliği

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kentte bulunan et ve et ürünleri üretim tesislerinin denetimi yapıldı.

İl Müdürlüğü ekipleri Erzurum’da faaliyet gösteren işletmelerde hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafetleri, ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu incelendi.

Denetimlere katılan İl Müdürü Osman Akar, Erzurum’da 2019’un başından bu yana yaklaşık 11 bin 500 işletmede denetim yapıldığını belirtti. Denetimlerin ardından 307 üründen numune alınıp laboratuvara yollandığını aktaran Akar, denetimlerdeki amacın tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir şekilde gıdaya ulaşmasının hedeflendiğini kaydetti.

 

 

Akar "En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Denetim konusunda tüketicilerimizin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Ürünü aldıkları işletmenin hijyenli olup olmadığı, ürünlerin ambalajı ve son tüketim tarihi konularında tüketicilerimizin sorgulayıcı olmalarını istiyoruz. Tüketicilerimizin olumsuz durum ile karşılaştıklarında ise mutlaka yetkililere bilgi vermelerini istiyoruz." diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.