Erzurum Haber Girişi : 16 Aralık 2022 14:58

Erzurum'da Binbir Hatim başladı

Erzurum'da Binbir Hatim başladı

Erzurum’u doğal afetlerden korumak için Pir Ali Baba tarafından yaklaşık 500 yıl önce başlatılan ‘Binbir Hatim’ geleneğine bu yıl da devam edildi.

At üzerinde Kur-an'ı Kerim okuyan hafızlar, Pir Ali Baba'nın yaşadığı dönemdeki geleneği canlandırdı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, programda yaptığı konuşmada, Pir Ali Baba'nın Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasında önemli rol oynayan bir Alperen olduğunu söyledi.

 

 

Pir Ali Baba Türbesi'nde düzenlenen program ile başlatılan “1001 Hatim” okumalarına Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer kurum amirleri de katıldı. Açılış konuşmalarının ardından hatim okumaları hocalar tarafından başlatıldı. Şehre giren atlı hafızların canlandırılması ile program sona erdi.

Programda İl merkezindeki camilerde görevli imamlar, hatim duası okudu. Binbir Hatim geleneği bu yıl 13 Ocak 2023 Cuma Günü son bulacak.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 18 Aralık 2022 15:52

    Kur'an, telaffuz edilmek için değil, okunup anlaşılıp hayatımıza uygulanmak için indirilmiş bir kitaptır. Ne olur bir yıl da Kur'an'ın mealinin binbir kez hatmini yapalım. Müslümanlar kitaplarının ne dediğini öğrensinler. Kur'an bir hayat kitabıdır. Bunu herkesin iyi bilmelidir. Kur'an insanların nasıl yaşaması gerektiğini öğretir. Ölüye okunmak için inmiş bir kitap değildir. Birçok ayette tedebbur edilerek yani anlaşılarak okunması emredilmiştir. Ama biz asırlardır bunu bırakıp ölülere, mevlitlere okuduk. Prospektusu yanlış uyguladığımız için iki yakamiz bir araya gelmiyor.