Teknoloji Haber Girişi : 24 Mayıs 2022 09:48

Erzurum'da 7. Robot Günleri başladı

Erzurum'da 7. Robot Günleri başladı

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Her alanda teknolojik üstünlüğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün G7 ülkelerine ulaşmamıza çok az kaldı. Pedal çevirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Erzurum’da 7’ncisi düzenlenen Robot Günleri başladı

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi işbirliğince düzenlenen 7. Robot Günleri, Erzurum Bilim Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Etkinliğe, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, kurum amirleri ve birçok öğrenci katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan programda katılımcılara seslenen Vali Memiş, “Çocuklarımızı batının materyalist felsefesi ile değil milli ve manevi değerlerle bir bütün bireyler yetiştirmeye çok çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımız, geleceğin bütün teknolojilerine sahip olsun istiyoruz.” dedi.

 

 

“İHA ve SİHA’larımızla gurur duyuyoruz”

Türkiye'nin otobüs üretiminde dünya birincisi olduğu bilgisini paylaşan Memiş, kamyon üretiminde ise dünyanın ilk üçü içerisinde olduklarını kaydetti.
 

Memiş, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“İnşallah yerli otomobilimizde sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok kısa bir süre içerisinde yollardaki yerini alacak. Savunma sanayinde %40 - 45’lerden 75 - 80’lere kadar millileştiğimizi görüyoruz. İHA ve SİHA’larımızla gurur duyuyoruz. Her alanda teknolojik üstünlüğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün G7 ülkelerine ulaşmamıza çok az kaldı. Pedal çevirmeye devam edeceğiz.”

 

 

"Eğitimde şehrimizi çok önemli noktalara getirdik"
Erzurum'un ilçelerinde 100’e yakın robotik kodlama sınıfı kurduklarını dile getiren Memiş, “Sadece özel okullarda bulunan bu kodlama sınıflarını her ilçede yaptık, bunu başardık. Eğitimde şehrimizi çok önemli noktalara getirdik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle. 63. sıralardan ilk 10’lara kadar yükseldik. İnşallah emin adımlarla bu başarımızı hep birlikte sürdüreceğiz.” diye konuştu. 
 

“Dışa bağımlılık, kaynak transferine neden oluyor”
Başkan Sekmen de sürdürülebilir, rekabetçi ve güçlü bir ekonomi için yüksek teknolojili ve katma değerli üretimin büyük önem taşıdığını söyledi.
 

Sekmen, “Bilindiği gibi dışa bağımlılık, ciddi manada o ülkede kaynak transferine neden oluyor. Teknolojiye sahip olmazsanız, teknolojiyi yönetemezseniz ve kendi yazılımınıza ulaşamazsanız bu durum ülkelerin bağımsızlığını tehdit eden bir sonuca dahi ulaşabiliyor. İşte, bu tip organizasyonlar, yarışmalar her ülkenin kendi yerli yazılımı, kendi bilişimini geliştirme fırsatını da ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.
 

Birçok başarılı projenin yer aldığı festivalde Vali Memiş ve Başkan Sekmen, projelerin bulunduğu standları gezerek öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.