Erzurum Haber Girişi : 25 Şubat 2020 12:12

Erzurum’a tarımsal destekleme dopingi

Erzurum’a tarımsal destekleme dopingi

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Erzurum’da tarımsal desteklemeler içerisinde önemli bir yer tutan Bitkisel Üretim Desteklemelerinden Mazot ve Gübre (MGD), Hububat, süt destekleme ödemeleri başladığını söyledi.

Akar, mazot ve gübre desteklemesi için Erzurum’da 32 bin 954 çiftçimize 63 Milyon TL, hububat desteklemesi için 1 bin 148 üreticimize 44 bin ton ürüne 4.5 milyon TL, Eylül, Ekim, Kasım dönemini kapsayan süt desteği için 92 bin TL olmak üzere toplamda 67.6 milyon TL’nin Erzurum üreticilerinin hesaplarına aktarılmaya başladığını ve destekleme ödemelerinin devam edeceğini belirtti.

 

Akar sözlerine şöyle devam etti;

“Erzurum ekonomisi için vazgeçilmez unsur olan tarım her geçen gün büyümektedir. Büyüme sırasında değişen tarımsal yapı ve sosyal taleplere bağlı olarak da tarımsal destekleme kalemlerimiz ve miktarlarımız sürekli değişiklik göstermektedir. 2002 yılında birkaç kalemde verilen tarımsal destekleme bugün sektörün her alanına yayılmış üretimden tüketime kadar yaklaşık 52 kalemde destekler verilmektedir. Tarımsal destekler, üretimi artırmanın yanında, kalite, sağlık, verimlilik ve kırsal kalkınma esas alınarak etkin bir politikaya bağlanmıştır. Bu çerçevede tarım sektörüne, bitkisel üretimden hayvancılığa, kırsal kalkınmadan güvenilir gıdaya kadar birçok alanda önemli miktarda kaynak aktarılmaktadır. Şubat ayının son haftasında yapılan bu destekleme ile üreticilerimizin bahara daha coşkulu ve umutlu girecekleri kanaatindeyim, destekleme ödemelerinin üreticimize ve ilimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum’’ dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.