Erzurum'a kim ihanet ediyor..?

Yazılarımda özellikle gündemde tutmaya çalışıyorum. Memleketim Erzurum’da 300’ü aşkın yatırımcı, fabrika kurmak için arsa bekliyor. Şehrimin seçilmişinin de atanmışının da ilk önceliği bu ‘Sanayi hamlesi’ olmalı… Çünkü, kaybedilecek tek bir yatırımcı lüksümüz bile yok..! 

 

Yıllarca, ‘Erzurum’a yatırımcı gelmez’ denildi ve bize göç reva görüldü. Rahmetli İbrahim Erkal’a, ‘Erzurum uzak şehir, dostuna tuzak şehir’ dizelerini yazdıran birileri, bir şeyler vardı. Erzurum,  her zaman her dönemde yatırımcıların radarına girmiş bir kent. Ama sorun şu ki, birileri Erzurum’a yapılmak istenen yatırımların önünü kesmek için çabalıyor. Peki ama bu şehre ihanet edenler kimler?  

 

Şahsuvaroğlu, Erzurum’a traktör fabrikası kurmaya karar verdi, yer verilmedi. Balıkesir’e kurdu. Dizayn Boru, 50 dönümlük bir arazide boru üretimi yapacaktı, engellendi. Fabrika Sivas’a kuruldu. Gecem Aydınlatma, Elektrik aksamı üzerine fabrika kurup üretim yapmak için başvurdu, engellendi. Burhanettin Kaya, Erzurum’a beş yıldızlı otel yapmak için çırpınıyordu, engellendi. Sanika Erzurum’da yatırıma geldi, engellenince Elazığ’a gitti. Filli Boya, yatırıma geldi, engellenince yönünü Rize ve Elazığ’a çevirdi. Çanakkale Seramik, yatırıma geldi, engellendi.  Ve daha nice yatırımlar, nice isimler…

 

 

Erzurum stadyumu asrın felaketinde hasar gördüğü için kullanılamaz denildi. Haklı olarak yeni bir stadyum istedik. Ama öğrendik ki devlet, 2011 yılında zaten yeni stadyum inşa etmiş..! Bizim aklı evveller, 2011 yılında kış oyunlarına yetişmez diye stadyumu makyajlatmış. Bardağın üzerine tencere kapağı konulmuş. Yani bizim stadyumdaki hasarın sebebi deprem değil, üzerindeki aşırı yükmüş..! İşte bu kadar güçlü bir ihanet çetesiyle beraber yaşıyoruz bu kentte. Bu sebeple, ‘Erzurum hepimize uzak şehir’ oluyor.

 

Nerede yaşarsa yaşasın, bu şehrin 1 milyon 930 bin 767 kişilik bir gücü var. Bu şehrin çocuklarına gurbeti, hasreti, işsizliği, fukaralığı, ümitsizliği reva görenlere hesap sorma zamanı gelmedi mi? Şehrin yönetiminde, siyasetinde yer almış-alan herkes bu ihanet çetesi karşısında bugüne kadar sustuğu için suçlu değil mi? Süleyman Demirel'e mason diye bağıran, Bülent Ecevit'e komünist diyen, Başbuğ Türkeş diyen, Mücahit Erbakan diyebilen Erzurumlu nerede? Dadaşın kitabında kaçmak korkaklık değil miydi?

 

Erzurumlular, şu pısırıklığı artık bırakıp, ‘Bir dadaş gibi’ ayağa kalkın..! Şehrin siyasetçileri sizler de, ‘Ankara’ya Erzurum’da her şey yolunda’ gösterisi yapmaktan vazgeçip, bu şehrin çocukları için bu şehre ihanet edenleri ortaya çıkarın. Aksi halde hepiniz suç ortağısınız bilesiniz..!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nizamettin 19 Ağustos 2023 09:28

    Allah belalarını versin. Kim ihanet ediyorsa. Sana da helal olsun Ömer kardeşim. Sen dadaşlığını yapmış hodri meydan demişsin. Gerisi 1 milyon 930 bin 767 Erzurumluya kalmış.

  • FERHAT TAHTACI 18 Ağustos 2023 11:02

    Ağzına, yüreğine, düşüncene ve kalemine sağlık , doğru 1 dir, gerçekleri ve doğruları yazmışsın helal olsun,

  • Muhammet Nuri Ersoy 15 Ağustos 2023 13:13

    Son pargtafı tuttum. Aynen katılıyorum; Erzurumlular, şu pısırıklığı artık bırakıp, ‘Bir dadaş gibi’ ayağa kalkın..! Şehrin siyasetçileri sizler de, ‘Ankara’ya Erzurum’da her şey yolunda’ gösterisi yapmaktan vazgeçip, bu şehrin çocukları için bu şehre ihanet edenleri ortaya çıkarın. Aksi halde hepiniz suç ortağısınız bilesiniz..!

  • İSMAİL KURT 12 Ağustos 2023 23:08

    Böyle gelmiş böyle gider. bu nüfus bugüne kadar güç olamamış ya bundan sonrada h,çbirşey olmaz.

  • Hüseyin K. 12 Ağustos 2023 08:12

    En başta Recep skdağ, sonra mehmin öz, cafer burucu, Mehmet Sekmen ve uyduları. Bugüne kadarki Anap, mhp, dyp, refah partisi il başkanları ve vekilleri bu şehrin önündeki takozlar. Söylediklerim yanlışssa çıkıp aksini iddia etsinler. Kamil aydına da yaxıklar olsun. Verdiğim oy zehir zıkkım olsun.

  • Hüsamettin Subaşı 11 Ağustos 2023 22:01

    Allah sorsun. Bu memlekette engell koyanlar can veremesin sürünsün inşallah. Benim gurbet çekmeme sebep olanlardan iki cihanda şikayetçiyim ya rabbi. Ah ediyorum Allahım

  • Fırat 11 Ağustos 2023 18:12

    Erzurum artık fakirin barınacağ memleket değil maalesef Erzurum kendi özünü kaybetti Erzurum örfünü adetini unuttu Erzurum mahallelerini sokaklarını isimlerini bile tarihe gömdü ne koymuş ne arıyorsun İpini koparan Erzurum'a doldu

  • Tuncer 11 Ağustos 2023 16:28

    Çok doğru tespitler bu kadar yatırımları engelleyenleri Rabbim kahrı perişan eylesin

  • Gürhan 11 Ağustos 2023 15:41

    Ah benim güzel yürekli kalemim, bu düşünceleri dile getirirsen seni afaroz etmeleri yakındır. Etliye sütlüye karışma salla başın al maaşını bırak şarhoşu kendi uyansın diyeceğim ama olmuyor kardeşim. Siz yazmaya biz okuyup aydınlatmaya ihtiyacımız var. Kaleminiz daim olsun kardeşim.

  • Hasankaleli 11 Ağustos 2023 14:50

    Alkış alkış... Yazdıkların tamamen doğrudur Bunları yapacak olan da beyin takımı yani siyaset ve yöneticilerdir diye düşünüyorum