Erzurum Haber Girişi : 16 Temmuz 2022 15:11

Erzurum, 15 Temmuz'da yine tek yürek oldu

Erzurum, 15 Temmuz'da yine tek yürek oldu

Erzurum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla binlerce vatandaş demokrasi nöbetini tutmak için meydanlara akın etti. Cumhuriyet Caddesi'ni ellerinde Türk bayraklarıyla dolduran vatandaşlar, 15 Temmuz şehitlerini dualarla andı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasının izletildiği programda, Kur'an-ı Kerim okundu, tekbirler getirildi.

 

“15 Temmuz'da vatandaşlarımız şer odaklarına gereken dersi vermiştir”

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz günü milletin onurlu duruşunun takdire şayan olduğunu söyledi.

Türk milletinin vatan sevgisini her şeyden daha üstün tuttuğuna işaret eden Memiş, şöyle konuştu:

"Bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk milleti, kahramanlık ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir millettir. Tankların önüne yatan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını milli değerler için feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin bıraktığı onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak hepimiz için milli ve vicdani bir görevdir. 15 Temmuz'da vatandaşlarımız, dayanışmanın en onurlu ve en bariz örneğini göstererek bu birlik ve beraberliğin bozulmayacağını, vatanın parçalanamayacağını bir kez daha şer odaklarına göstermiş ve gereken dersi vermiştir."

 

“FETÖ ve yandaşları, 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgale kalkıştı”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 15 Temmuz'un Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini anlatarak, "Yıllarca dini değerlerimiz üzerinden beslenen ve hain emellerini din kisvesiyle gizleyen, emperyalist güçlerle iş birliği yapan FETÖ ve yandaşları, 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgale kalkıştı ve ülkemizi bölünmenin eşiğine getirdi. Gerçek yüzünü hizmet maskesiyle saklamaya çalışan bu yapı gözünü öyle kararttı ki cemaat kavramını cinayet ile eş tutacak kadar canileşti." diye konuştu.

 

“Evlatlarımın üzerine bomba yağdırdılar”

İçişleri Eski Bakanı Erzurum Milletvekili Selami Altınok ise 15 Temmuz gecesi yaşananları aktardı.

Altınok, ”6 sene önce bu saatlerde, bu milletin ekmeğini yemiş bu milletin verdiği vergilerle eğitim almış okumuş ama beynini aklını başkalarına satmış üniforma giymiş hainler devletin elindeki F-16’ları, Atak Helikopterlerini, tankları, topları maalesef bu milletin üzerine sürmeye kalktı ve bu milletin üzerine sürdü. Beraber çalışmaktan onur duyduğum mesai arkadaşlığı yapmaktan şeref duyduğum 64 tane evladımı Gölbaşında özel harekât dairesinin bulunduğu yerde Ankara’da İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nde bu memleketin, milletin bayrağını indirmemek, ezanı susturmamak için mücadele eden evlatlarımın üzerine bomba yağdırdılar. Öyle bir noktaya geldi ki daha 25’inde 30’unda yeni bıyıkları terlemiş o vatan evlatlarının üzerine F-16’larla bombaları attıklarında yürekleri dahi sızlamadı. Ama bu millet kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla her görüşten insanıyla her fikirden insanıyla demokrasisini, bayrağını, vatanını ve özgürlüğünü çiğnetmemek birilerinin emellerini gerçekleştirmesine fırsat vermemek için sokakları doldurdu.” şeklinde konuştu.

 

“Evlatları, milletin evladı olmuştur”

Sağlık Eski Bakanı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ da Erzurum’un 15 Temmuz gecesi olduğu gibi meydanları doldurduğuna dikkat çekerek, “Erzurum, kürsüden mükemmel biçimde görülüyor. Cumhuriyet Caddesi’ni başına kadar heyecanla, vatan aşkıyla doldurmuş aziz hemşerilerim, 15 temmuzda şehit olan 252 kardeşime sizin huzurunuzda cenabı haktan bir kere daha rahmet diliyorum. Gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. Canlarını vatanına ve milletine feda eden o yürekli insanlar sayesindedir ki bugün biz emniyet içinde bir aradayız. Burada o kardeşlerimizin yakınları var. Rabbim hepsinden razı olsun. Bilsinler ki onların evlatları 15 Temmuz’a kadar kendi evlatlarıydı, bugün tüm milletin evladı olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Günün anısına düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma Sancak Koşusu"na katılan milli sporcuların getirdiği sancak Vali Memiş'e teslim edildi. Programda şehit yakınları ve gazilere plaket verildi.

Programa, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, önceki dönem Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Adnan Yılmaz ve Orhan Deligöz, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP İl Başkanı Naim Karataş, ilçe belediye başkanları, şehit yakınları ile gaziler, kurum yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.