Magazin Haber Girişi : 09 Ağustos 2021 16:29

Engellilere Polis Akademisi eğitimi

Engellilere Polis Akademisi eğitimi

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi  girişimleri sonucu engelliler bir günlük Polis Akademisi Eğitim aldı.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yönetimi  ile Erzurum  Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Toprak ile yaptıkları organizasyonla , pandemi kurallarına dikkat edilerek Polis olmak isteyen engelli vatandaşlar için bir günlük Akademi Eğitimi programı hazırlandı.

Hazırlanan programda engelli  vatandaşlar Erzurum  Polis Meslek Eğitim Merkezinde Polis adayları ile birlikte bir günlük akademi eğitimi aldılar.Polis Akademisinde Engelliler vatandaşlar meskun mahal eğitimi, silah eğitimi ,sutre arkası ve sutre yanı atış kabiliyeti eğitimi,sokak ve meskun içerisinde operasyonel kabiliyeti gibi eğitimleri başarı ile tamamlayarak   Erzurum  Polis Meslek Eğitim Merkezi  Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle Polislik sertifikalarına kavuştular.

 Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu; “Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği'ne dayanarak kurulmuş yapılardır.Kent Konseyleri olarak , kent yaşamında ,kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek çalışan bir kurum olarak görev yapmaktayız. Meclis Başkanı Keleşoğlu; Kanuni prosedürlerden dolayı  engelli vatandaşlarımız “Polislik” gibi güzel mesleğe sahip olamamaktadırlar. Polis olmak isteyip fakat sonradan herhangi bir nedenle engelli olan vatandaşlarımız ,Polislik mesleğine özlem ve hasret duymakta olup, hayatlarında bir gün bile olsa temsili polislik mesleğini icra etmek istediklerini  bizlere ilettiler. Bizlerde Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak pandemi kurallarına dikkat edilerek engelli vatandaşımızın, Polis Akademisi öğrencileri ile birlikte “Polislik Meslek Eğitimlerini” alarak bir günlük “Temsili Polis” olmaları için gerekli girişimlerde bulunup ,engelli kardeşlerimizin bu hayallerine kavuşmalarını sağladık” diye konuştu

Erzurum  Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Toprak yaptığı konuşmada, “Bu güzel anlamlı programla engeli kardeşlerimizin sevinçlerini paylaştık. İster doğuştan olsun ister sonradan kazara olsun herkesin engelli olabileceğini anımsatarak, Emniyet Teşkilatı olarak hem projelerle hem de etkinliklerle her zaman engelli kardeşlerimizin  yanında ve desteğinde olacağız” ifadelerini kullandıç

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu, bu anlamlı programın hayata geçirilmesinde destek olan  Erzurum  Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Toprak’a ve ekibine teşekkür etti.

Öte yandan programı çok beğendiklerini ifade eden Akademi eğitimi alan engelli vatandaşlar;bu programın düzenlenmesinde katkıları  olan Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu’na, Erzurum  Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Toprak’a ,Erzurum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yeşilyurt’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.