Erzurum Haber Girişi : 31 Ekim 2023 13:50

Engelliler Meclisinden 100.Yılı Anısına Kültür gezisi

Engelliler Meclisinden 100.Yılı Anısına Kültür gezisi

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Cumhuriyetimizin 100. yılı  onuruna tabiat,kültür ve sosyal gezi programı düzenledi.

 

Düzenlenen gezi programında Pirinkayalar Tüneli, Öşvank kilisesi, Tortum gölü ve Şelalesi, Yusufeli Barajı ve Gölü gibi  yerler yer alırken katılımcılara güzel bir gün yaşatıldı.

 

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu, “Engelli vatandaşlarımızla ülkemize yapılan  büyük yatırım ve eserleri yerinde gezip görmek, ülkemizin sahip olduğu kültürel,tarihi ve doğal güzelliklerin farkına varmak amacıyla Cumhuriyetimizin 100.yılı anısına engelli kardeşlerimizle gezi programımızı düzenledik” diye konuştu

 

Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu, gezi ile ilgili şu görüşleri belirtti;

“Engelli kardeşlerimizin hayatlarında ilk kez gördüğü devesal yapı Yusufeli Barajı; Karadeniz Bölgesi’nde, Artvin’in 70 kilometre güney batısında, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilmiş olup, 540 MW kurulu güç ile yılda ortalama 1,8 milyar kWh enerji üretecektir.

Tesis şu anda; çift eğrilikli beton kemer kategorisinde dünyanın en yüksek üçüncü, genel kategoride dünyanın en yüksek yedinci barajı konumundadır.Bu büyük yatırımı ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.Devesal yatırımlar hızla devam ederse ülkemiz enerji sahasında dışa bağımlılıktan birgün mutlaka kurtulacaktır”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.