Kültür-Sanat Düzenleme Tarihi : 26 Ağustos 2020 21:17 Haber Girişi : 26 Ağustos 2020 21:20

Engelliler Meclisi Malazgirt Zaferi anısına Aşure dağıttı

Engelliler Meclisi Malazgirt Zaferi anısına Aşure dağıttı

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi geleneksel hale getirdiği aşure dağıtım programının 3. sünü Havuzbaşı Kent Meydanına da düzenledi.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri Muharrem ayı dolayısıyla evlerinde kendi imkanları ile yaptıkları aşureleri Havuzbaşı Kent Meydanın da vatandaşlara dağıttı.
Muharrem ayı dolayısıyla sevgi, dostluk, kardeşlik ve hemşehrilik duygularını pekiştirmek amacıyla Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin evlerinde kendi imkanları ve kendi elleriyle pişirip hazırladıkları aşureler, Malazgirt Zaferi anısına düzenlenen etkinlikte vatandaşlara ikram edildi.

 Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu, “Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak Sultan Alparslan'ın Anadolu'nun kapılarını Türklere açtığı 1071 Malazgirt zaferinin şerefli gurur ve mutluluğu ile muharrem ayının şefaatinin, sevabını, sevgisini ve ibadetini birleştirip içimizde hissedip ve hissettirmek suretiyle bu iki çok önemli ve çok değerli günün bekasını aşure tatlısı ile tadlandırarak farkındalıkları yenilemek istedik”dedi. 

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisinin düzenlediği 3.Geleneksel Aşure Dağıtım Programına Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu, Erzurum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yeşilyurt, Engelliler Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.