Düşünmez misiniz..?

Ezan ile gelmezsen, SELA ile gelirsin.
Dik gelmezsen, yatay gelirsin.
Elbise ile gelmezsen, KEFEN ile gelirsin.
Canlı gelmezsen, ölü gelirsin.
Anla artık mutlaka gelirsin.
Gel camiye, canlı gel
yoksa MEVTA gelirsin..!

 

İrfan ehline sormuşlar; ‘’Neden hayat bu kadar zorlaştı? Demiş ki; Çünkü güne besmeleyle başlayanlar azaldı’’… Hem Nobel hem de Oscar ödülünü ilk kez alan İrlandalı yazar George Bernard Shaw diyor ki; ‘’Gelecekte doktorların hastalarına yazacağı reçete namaz ve oruç olacaktır’’. Ülkemizde 84 bin 684 cami bulunuyor. 3 bin 530 camiyle İstanbul ilk sırada yer alırken, 3 bin 238 camiyle Konya ikinci ve 3 bin 171 camiyle Ankara’da üçüncü sırada. Cami sayısında Erzurum ise bin 618 camiyle 16. sırada…

 

 

Yaradan Araf suresi 12. ayette buyuruyor ki; ‘’Ben sana emretmişken, seni secde etmekten alıkoyan nedir?’’. Yine Bakara suresi 45. ayette; ‘’Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Doğrusu namaz çok ağır ve çetin bir iştir. Ancak o, Allah’a duyduğu derin saygıdan kalbi ürperenlere ağır gelmez’’. Dinin direği olan namaz için, Allah resulü de buyuruyor ki; ‘’Namazı ihmal eden, derdine ve sıkıntısına sebep aramasın’’. Evliya Çelebi ise Seyahatnamesinde; ‘’Büyük bilginlerden Vânî Efendinin vaazını bir kere dinleyen her suça tövbe edip tertemiz olur. Yeniçeri imam adında hafız bir imam vardır ki sabah namazında Kur'an okuyunca bütün cemaati mest eder. Yeniçeri Müezzin adında bir müezzin var ki minarede bir kere "Allahu Ekberdeyince, herkesin tüyleri ürperip gövdesi titrer, işiten işini ve kazancını, yemek yiyorsa yemeğini bırakarak camiye gelir. Zaten Erzurum ahalisi son derece dindardır’’ diyor.

 

Alvarlı efenin mevlaya emanet ettiği Erzurum’da bir asır evvel ezan okunduğu zaman şehirdeki herkes işini gücünü bırakır beş vakit namazını camilerde cemaatle kılardı. Çünkü; Cemaatle kılınan namazın sevabı, yirmi yedi derece daha faziletlidir. Kayıtlara göre Erzurum’da cami sayısının fazla olması ve birbirine çok yakın olmasının sebebi işte buymuş. Bugün ise camiler ancak Cuma namazlarında doluyor. Daha da kötüsü gidişata bakılırsa, sonraki nesillerde camiler ancak bayram namazlarında dolacak..! Derler ki; ‘’Namaza karşı tembellik, imanın zayıflığındandır’’..!

 

Metaverse’nin (sanal evren) konuşulduğu bir dünyada kimseye akıl vermek, din iman öğretmek elbette ki haddimize değil. Fakat;  Eşten dosttan davetiye gelince, gitmezsek ayıp olur derken, her gün beş defa davet edene gitmiyorsak, çok ama çok ayıp ediyoruz bilesiniz..!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.