Dünya Palandöken’e akacak..!

Virüslü bir Yaz mevsiminin ardından artık Kış kapıya dayandı. Gündüzleri sıcak olsa da geceleri kendini iyiden iyiye hissettiren soğukların ardından bereket olarak da bilinen Kar yeryüzünü kaplayacak. Eskilerin hesaplarına göre; Erzurum'a ilk kar 29 Ekim'de yağar. Şayet bu tarihte Kar yağmazsa 10 Kasım beklenir. Eğer bu tarihte de kar düşmezse yılbaşı beklenir. Malum dünyada Kış turizminde Erzurum, en iyi ilk on içerisinde. 

 

Ancak Korona virüsü nedeniyle Avrupa'da tüm turizm destinasyonları bu yıl kapalı.  Buna karşın Palandöken kayak merkezi, bu yıl açık olacak olan tek kayak merkezi. 

 

Öyle ki, şimdiden her türlü tedbir alınmış, hazırlıklar tamamlanmış vaziyette. 

 

Derler ki; ‘’Fırsatlar krizlerde ortaya çıkar’’. Nasıl mı? Kriz korona, fırsat ise Palandöken…

 

Bir zamanlar sokakları tuvalet olarak kullanan, banyo yapmadan bir ömür geçiren, vücut kokusunu önlemek için parfümü ve gelinlerin eline çiçek tutturan, yollardaki pislikleri çiğnememek için topuklu ayakkabıyı icat eden hatta bugün bile tuvaletlerinde taharet musluğu bulunmayan hepsinden önemlisi halen daha el yıkamayı bile bilmeyen Avrupa'da korona tüm şiddetiyle devam ediyor. 

 

 

Görüntüye bakılırsa bitecek gibi de görünmüyor. Ve bugün itibariyle de bu  Kış sezonunda Avrupa'daki kayak merkezleri açılmayacak. Açılacak olan kayak merkezi  ise bir dünya markası olan  Palandöken…

 

Korona virüsü sebebiyle risk düzeyi çok düşük olan Erzurum'a bu Kış, görüntüye bakılırsa, dünya akacak..! Öyle ki, acentaların birisi geliyor, diğeri gidiyor. Sürekli olarak Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde incelemeler yapıyorlar. 

 

Sezonun açılmasıyla artık aktarmalı değil, direkt yurtdışından Erzurum’a uçuşlar yapılabilecek. Sezon boyunca özellikle Rusya ve Ukrayna’dan haftada üç acenta en az üç defa Erzurum'a direkt uçuş yapacak. En son teknolojiyle donatılan Erzurum havalimanı da bu büyük göç için hazır vaziyette. 

 

Kısacası uluslararası bir kısıtlama olmaz ise bu Kış bambaşka olacak..!

 

Yerli turistler için ise kent merkezindeki oteller hazırlanıyor. Belirlenen kriterlere uyan oteller bu pastadan fazlasıyla paylarını alabilecekler. Erzurum’un çalışkan valisi Okay Memiş, gündüz ve gece kayağı için tüm hazırlıkların yapıldığını ve otellerde şimdiden rezervasyon doluluk oranlarının yüzde yüzlere ulaştığını ifade ediyor. 

 

Erzurum, kayak merkezleri, havalimanı, sağlık, güvenlik, konaklama gibi her alanda tüm tedbirler alınmış vaziyette. Eksik olan ve yolu gözlenen tek şey ise KAR… 

 

Pandemi nedeniyle tüm Avrupa kapalı durumda. Türkiye ise bu konuda tüm izinleri daha önceden almış durumda. Tur şirketleriyle gerekli bağlantılar kurularak, gerekli tanıtımlar yapılmış vaziyette. 

 

Dolayısıyla, her fırsatta paralarıyla bizi dövmeye çalışan sadece Rusya değil, tüm Avrupa bu Kış tıpış tıpış Erzurum'a  gelecek..!

 

Rüya gibi Kış masalı için artık dadaşlar diyarında geri sayım başladı. Yeni moda maskeli kayak. Uzun lafın kısası bu yıl Palandöken'de kaymak moda olacak..! 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.