Erzurum Düzenleme Tarihi : 05 Ekim 2020 17:09 Haber Girişi : 05 Ekim 2020 17:28

Doğa ve su sporları festivali nefes kesti

Doğa ve su sporları festivali nefes kesti

Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle "Palandöken'den Uzundere'ye 1. Ulusal Su Sporları Etkinliği" düzenlendi.

 

KUDAKA’nın “Turizmin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı” kapsamında yürütmekte olduğu çalışmalar arasında yer alan "Doğa ve Macera Sporları Potansiyelinin Tanıtımına Yönelik Etkinliklerin Yapılması" faaliyeti doğrultusunda, 3-4 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.

 

 

 

Tortum Gölü’nde düzenlenen etkinlikte doğa ve macera sporlarının farklı dallarında yarışmalar yapıldı. Su jeti, rafting, kano gibi farklı branşlarda gerçekleştirilen müsabakalar izleyenlere keyifli anlar yaşattı. İlerleyen yıllarda da tekrarlanması planlanan etkinliğin, Bölgenin doğa ve macera sporlarında ilk akla gelen destinasyonlardan biri haline gelmesine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

 

 

ŞELALEDEN TÜRK VE AZERBAYCAN BAYRAKLARIYLA İNDİLER 

Festivale katılan şelale tırmanıcısı iki sporcu anlamlı bir etkinliğe imza attı. Sporcular, 22 metre genişliği ve 48 metre yüksekliğindeki Tortum Şelalesi'nden ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla iniş yaptı. 48 metreden düşen suya rağmen bayrakla inişlerini başarıyla gerçekleştiren sporcular izleyenlerden alkış aldı. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.