Dezenfeksiyon yapıyoruz dediler insanların sağlığı ile oynadılar…

26 Senedir Çevre sağlığı ilaçlama dezenfeksiyon ve bir çok sektörel alanda çalışma yapmaktayım, ama başlıca sektörümüz ilaçlama ve dezenfeksiyondur.

Özellikle 2009 da H1 N1 domuz gribi üzerine 2 gıda mühendisi ve 1 de farmakolog ile o dönem çok yoğun bir çalışma yaptık

Korona virüsü Çin den başladığı andan itibaren de 1 Ziraat mühendisi 1 de veteriner hekimle yola çıktık ve sıkı bir takip sonucunda tamamen bilimsel verilere dayalı olarak başta insan sağlığı diyerek çalışmalarımızı başlattık.

Korona virüsü Türkiye ye girdiği günden itibaren ise gerçek anlamda teoriyi pratiğe dökerek çalışmalarımızı devam ettirdik.

İtiraf etmeliyim ki bu korona virüsüne karşı dezenfeksiyon anlamında kadar ben ömrü hayatım boyunca böyle bir rezalet görmedim korona dan ziyade iki ayaklı korona virüsleri ortaya çıktı

Öncelikle biz insan sağılığı için mücadele ediyoruz, ama her zaman belirli aralıklarla piyasaya çıkan FIRSATÇILAR para nın canı sağ olsun deyip insan sağlığını hiçe sayarak neye tutturdularsa sözde dezenfeksiyon yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar.

Sağlık Bakanlığından yetkili olan firmalar ise gerek vergisini veriyor, istihdam sağlıyor, bakanlığın istemiş olduğu her türlü teçhizatı alıyor ama tam iş yapacağı sırada birileri çıkıp işi baltalıyor, yok böyle bir yağma bu benim gözümde resmen bir talandır.

Tabi ki insanlarında canına minnet dezenfeksiyon yaptırdıkları hiçbir insansa sormuyorlar ki sen kimsin, Sağlık Bakanlığından yetkin var mı yok mu, uygulama yetkisine sahip misin, belgen var mı, kullandığın dezenfektan ne işe yarar, içeriği nedir, kalıcılık süresi nedir, ortamda neye karşı etkilidir, kaçın üzerinde bakteri virüs mantar öldürür baktıkları tek şey ucuz dezenfeksiyon yaptırmak.

Hiç sormadılar ki Ortamda nasıl bir uygulama yapacaksın, yaptığın dezenfeksiyon ortam mı, yoksa yüzeyimi dezenfekte edeceksin, zaten sorsalar da cevap alamazdılar çünkü merdiven altı çalışanların kendileri de bilmezler.

İnsan sağlığı ile oynayan merdiven altı çalışan insanlara seslenmek istiyorum Birazcık Allah tan korkun para insan sağlığından önemli değildir,

Türkiye de bir çok zehirlenme vakası oldu, özellikle sırt atomizeri ile yapılan dezenfeksiyon işlemi zehirlemelere yol açtı, çünkü dezenfeksiyondan daha çok motorunun benzinle çalışması üzerine demir attılar bu Türkiye nin her yerinde olduğu gibi Erzurum’da da yapılan bir uygulama oldu.

Bu tür uygulamayı yapanlar, defalarca medya da gündeme gelmesine rağmen her ne hikmetse hiç kimse çıkıp ta dur demedi,

Yazımın başında da dedim ya insanların sağlığını korumak için yapılan bu uygulama bilakis insanları sağlığından ediyor kimse bunun bilincinde değil.

Dezenfeksiyon yaptıracak olan her kesi buradan uyarıyorum, yaptıracağınız firmayı öncelikle bir sorun Sağlık bakanlığından yetkilimi değil mi, uygulamayı yapacak olan sorun uygulama yetki belgesi var mı yok mu, uygulama esnasında yanında ekip sorumlusu olarak kimler var ( ziraat müh, sağlık memuru, veteriner vs vs ) hangi ilacı kullanıyor) sormasanız siz zararlı çıkarsınız.

Tüm ülkemin güzel insanlarına sağlıklı günler diliyorum. Sağlıcakla kalın

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.