Eğitim Haber Girişi : 26 Eylül 2023 13:43

Demirdöğen, Tarım Liseleri öğrencileriyle buluştu

Demirdöğen, Tarım Liseleri öğrencileriyle buluştu

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Bölge illerindeki Tarım Lisesi öğrencileriyle buluşuyor. Demirdöğen önce Erzincan, ardından Erzurum Aziziye ilçesinde bulunan Tarım Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta sonu Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, bu sefer Aziziye Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Başkan Demirdöğen, öğrencilere tarımsal üretimin önemi ve DAP İdaresi tarafından sağlanan destekler ve mesleki tecrübelerini anlattı.

DAP İdaresi’nin ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında desteklenen “Filizden Altın Başağa” sera proje için Aziziye Yavuz Selim Mesleki Tarım ve Hayvancılık Lisesi öğrencileriyle, okulun Konferans salonunda düzenlenen programda buluşan Demirdöğen, tarımın önemini anlattı.  Öğrencilere gelecek planlamalarıyla ilgili bazı nasihatlerde bulunan Demirdöğen, öğrencilere hedef belirlemeleri ve programlı çalışmaları konusunda tavsiyesinde bulunarak, “Hedefinizi belirledikten sonra o doğrultuda çalışın.” dedi.

Üreten bir toplum için gençlere önemli görev düştüğünü belirten Başkan Demirdöğen, şunları kaydetti:

“İdare olarak amacımız, geleceğin stratejik ve modası geçmeyen sektörü olan tarımsal üretime siz gençleri teşvik etmek. Pandemi dönemi bunu çok iyi gösterdi ki gıda olmadan hiçbir şey olmuyor. Batıda en zengin insanlar çiftçilerden oluşuyor. Hem üretimi hem de kalitesini artırdığımız zaman gelir seviyemiz artacak. Bunun için gelir artırıcı faaliyetlere destek veriyoruz. Biraz da şansınız yaver gidiyor. Çiftlik, atölye, laboratuvar türü ihtiyaçlarınızın karşılanmasında da destek sağlayacağız. Bugünkü toplantının amacı buydu. Sizlerin görüşlerinizi alalım diye buradayız. Öğrenci olarak da yapacağınız işin ihtiyaçlarını siz biliyorsunuz.

Hangi mesleği yaparsanız yapın severek yapın, isteyerek yapın. Hedefinizi belirleyin, programlı çalışın. Böyle yaptığınız zaman çok güzel bir gelecek sizleri bekliyor. Dışarıda hayal bile edemediğiniz bir hayat var. Her şey hayalle başlar, şu an başarılı olan insanların sizler gibi bu sıralardan geçtiğini unutmayın. Şu an lise öğrencisisiniz ama geleceğin büyükleri sizler olacaksınız. Ortada bir başarı varsa, emek ve çok çalışmanın ürünüdür. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Hepinize mezuniyet sonrasında da başarılar diliyorum.”

Öğrenci, hocalık ve idarecilik anılarını da öğrencilerle paylaşan Başkan Demirdöğen, program sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Bağrıyanık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümit Koç, okul idareci ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.