Erzurum Haber Girişi : 02 Ekim 2023 14:48

Demirdöğen’den projelere inceleme

Demirdöğen’den projelere inceleme

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Bitlis, Van ve Muş’ta DAP destekli projelerde incelemelerde bulundu.

 

DAP İdaresi tarafından desteklenen projelerin dağıtım törenine katılmak, proje sahalarında inceleme ve Kamu kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis, Van ve Muş’a giden DAP BKİ Başkanı Demirdöğen, ilk önce Bitlis’in Güroymak ilçesinde, ‘Arıcılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında DAP İdaresi’nce desteklenen,  16 arıcıya 480 adet arılı kovan, 10 üreticiye makine ekipman desteği olmak üzere toplam 26 arıcının faydalanacağı dağıtım törenine katıldı.

 

Daha sonra Van’a geçen Demirdöğen, ilk olarak, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ı makamında ziyaret etti. DAP İdaresi tarafından desteklenen ve önümüzdeki dönemde desteklenecek projeler hakkında bilgi alış verişinde bulunan Demirdöğen, ülke kalkınması için üreten her projenin arkasında olduklarını söyledi.

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’a da ziyaret gerçekleştiren Başkan Demirdöğen, birlikte Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer ile görüştü. Güray ve Demirdöğen, görüşmede DAP ve DAKA tarafından birlikte desteklenecek projeler hakkında istişarede bulundular.

 

Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan ve tarımsal üretimde nitelikli elemanlar yetiştirmek üzere kurulan Tarım Meslek Lisesi’ne ziyaret gerçekleştiren Başkan Demirdöğen, burada öğrencilerle bir araya geldi. Tarımsal üretimin artmasında gençlere önemli görevler düştüğünü ve kalkınmanın yerelden başladığı uyarısında bulunan Demirdöğen, Bölgesel kalkınma için DAP İdaresi tarafından desteklenen projeler hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Demirdöğen, okul ihtiyaçlarının karşılanmasında İdare olarak üzerlerine düşen bir görev varsa onu yerine getirmek için çaba sarf edecekleri sözünü verdi.

 

Tarım Lisesinin, üretim, laboratuvar ve fiziki alanlarında da incelemelerde bulunan Başkan Demirdöğen’e DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’da eşlik etti. Oldukça verimli geçen Tarım Lisesi ziyaretine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Türk, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, Okul Müdürü Fahrettin Aysan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Van’ın ardından Muş’un Malazgirt ilçesine de ziyaret gerçekleştiren Demirdöğen, İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım ve Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ile Malazgirt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında DAP İdaresi tarafından desteklenen tohum eleme tesisinde de incelemelerde bulundu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.