Erzurum Haber Girişi : 10 Mayıs 2023 15:09

DAP’tan 100 çiftçiye süt sağım makinesi

DAP’tan 100 çiftçiye süt sağım makinesi

Elazığ’ın Kovancılar ilçesindeki üreticilere sağlıklı süt üretimi için 100 adet süt sağım makinesi dağıtıldı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen ve yüzde 30 çiftçi katkısıyla Kovancılar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Süt Hijyeni Projesi” kapsamında dağıtılan süt sağım makineleri çiftçilere teslim edildi.

Kovancılar Tarım ve Kredi Kooperatifi yerleşkesinde gerçekleştirilen törene Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Kovancılar İlçe Tarım Müdürü Mahmut Demirkesen, Tarım ve Kredi Kooperatifi yetkilileri,  çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kovancılar İlçe Tarım Müdürü Mahmut Demirkesen, dağıtılan süt sağım makinelerinin çiftçilere büyük kolaylıklar sağlayacağını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç ise, sütün hijyenik olarak makineler ile sağılmasının oldukça önemli olduğunu belirttiği konuşmasında, il genelinde söz konusu projeleri yaygınlaştırmaya devam edeceklerini söyledi.

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar ise konuşmasında, sütün sağlıklı ortamda elde edilmesi yönünde projenin önemine değindi. Süt sağım makinesi sayesinde büyükbaş hayvanlarda hem meme sağlığının korunmuş olacağını hem de sütün kalitesinin artacağını ifade ederek,  yaygınlaşan makineleşme sayesinde bölge halkının modern hayvancılığa geçeceğini ifade etti. 

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, yaptığı konuşmasında, Elazığ ve Kovancılar’a yapılan DAP kaynaklı desteklerden bahsetti.

Üreticilerin iş yükünü kolaylaştırmak ve sağlıklı ürün elde edilmesini teşvik için Bölge illerine yapılan desteklerden bahseden Başkan Demirdöğen,  “Siz üreteceksiniz biz de üretenin hizmetkarı olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli, üretimin ve tarımın öneminden bahsederek, “Bu projeler küçük ama can alıcı projeler. Ben projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin büyük hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için de tarım ve hayvancılıkta makineleşmeye geçmek zorundayız. O yüzden bizim de teknik çalışmamız gerekiyor. Tarım, modası geçmeyen bir sektör. Bizim gelişmemiz ve gıda güvenliğimiz ancak böyle olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üreticilere süt sağım makinaları dağıtıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.