Ekonomi Haber Girişi : 08 Ağustos 2021 13:52

DAP Başkanı Demiröğen, Çekem yaylasında

DAP Başkanı Demiröğen, Çekem yaylasında

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, DAP BKİ tarafından desteklenen projeleri yerinde incelemeye Tunceli’de devam etti.

Tunceli İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin ‘Meraların Fiziki Altyapılarının İyileştirilmesi Projesi’ kapsamında desteklenen 2021 yılı Çekem Yaylası Hayvan İçme Suyu Temini projesi tamamlanarak hizmete girdi.

Beraberinde, Tarımsal Sulama Müşaviri Mehmet Karaca’yla birlikte Tunceli’ye giden DAP BKİ Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Pülümür ilçesindeki Çekem Yaylası’nda incelemelerde bulundu.

Yüksek rakımlı ve göçerlerin yoğun şekilde kullandığı 10 bin küçükbaş hayvan kapasiteli Pülümür ilçesi Süleymanuşağı ve dağ köylerini içine alan Çeçem Yaylası’nı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ve İdare çalışanlarıyla birlikte gezdi. Başkan Demirdöğen, yaylaya temin edilen su projesini inceledi.

Üretim için kurdukları çadırlarda,aileleriyle birlikte kendilerine yaşam alanı oluşturan göçerlerle görüşen Demirdöğen,onlardan daha verimli üretim için isteklerinin olup olmadığını sordu. Yaylaya su temininden dolayı memnuniyetlerini dile getiren üreticiler ise Tunceli Valiliği’ne, İl Özel İdaresi’ne ve DAP Başkanlığına teşekkür ettiler.

Burada, 14 ayrı alanda 10 binden fazla küçükbaş hayvana içme suyu temin edildiğini ifade eden Demirdöğen, şunları söyledi:

“İdare olarak, Bölgede hayvancılığın geliştirilmesi için devletimizin desteklerini her köşeye ulaştırmaya çalışıyoruz.Meralarda beklenen verimin artırılması için fiziki altyapının iyileştirilmesi lazım.Aynı zamanda otlayarak enerjisini alan hayvanların ihtiyacı olan temiz su ihtiyacının da karşılanması gerekiyor. Mera altyapısının iyileştirilmesi kapsamında mera yolunun yapılması, hayvan içme suyu iletim hatlarının yapılması, insanlarımızın temiz su ihtiyacının karşılanması, sıcak suyla (güneş enerjili) üreticilerin banyo ihtiyacının giderilmesi, tuvalet ihtiyacının karşılanması, hayvanlar için gölgeliklerin yapılması gibi desteklerle bir nebze olsun bu sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz.Kilometrelerce uzaklıktan gelip, üretim için emek harcayan çiftçilerin hayatını kolaylaştırmak için burada bulunuyoruz. Meraya dayalı hayvancılığın yapıldığı bölgemizin önemli yaylalarından birisi de Çekem Yaylası.Buraya sağlanan suyla üretim daha da verimli hale gelecek. Yine DAP İdaresi tarafından sağlanan sıvatlarla hayvanların temiz su ihtiyacı bu şekilde sağlanmış oldu. Projenin aynı yılda bitirilmesine gösterdikleri gayretlerinden dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım Bey’e ve İdare çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Vali Özkan’a ziyaret

Demirdöğen, Tunceli’deki temasları kapsamında Vali Mehmet Ali Özkan ile görüştü. Görüşmede, devam eden projeler ve önümüzdeki yıl yapılması planlanan kalkınma projeleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.Vali Özkan, Demirdöğen’e Tunceli’de dokunan ve yöreye özgü kilim hediye etti. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ejder Tepesi 08 Eylül 2021 22:49

    Et,süt, yağ,peynir vb.hemen hemen hepsi ithal ediliyor. Bir zamanlar kendine yeten o ülkenin yerinde yeller esiyor. Tüm gıda Fiyatları ateş pahası. Erzurum_ Kars Yaylaları bom boş. Sıvı yağ ithal edildiği İçin ateş pahasi.Halbuki bunları biz dışarı satardik. Bunlar bu ülkeyi bitirmek için gelmişler.Basarili da oldular. Yaylada gezmekle bu işler hallolmuyor. Üretim yapın da satın.Uretimi bitirdiniz. Ülke bitti.