Erzurum Haber Girişi : 23 Temmuz 2024 17:05

Dadaşlar milli coşkuda buluştu

Dadaşlar milli coşkuda buluştu

Milli Mücadele hareketinin dönüm noktalarından olan ve Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı Erzurum Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarih, şüphesiz kongremizi ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir.” sözleriyle önemini vurguladığı Erzurum Kongresi'nin 105'inci kutlama törenleri kapsamında Havuzbaşı Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen çelenk sunumu ile program başladı.

 

 

 

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte Vali Çiftçi önderliğinde il protokolü ile birlikte Kongre Binası’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

Vali Çiftçi, günün anlam önemine dair yaptığı konuşmada, “1071’de Anadolu’yu yurt edinen, 1453’te İstanbul’u fethederek sevgili peygamberimizin övgüsüne mazhar olan milletimiz, 1919’da girdiği kurtuluş mücadelesiyle, yeniden dirilişin destanını yazmıştır. Bu destanın mukaddimesi de şu an burada, tarihi havasını teneffüs etmekten mutluluk duyduğumuz bu özel mekânda kaleme alınmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri bu kadim şehirde atılmıştır. “Erzurum düşerse Anadolu düşer.” diyen Sultan II. Abdulhamit Han’ın ifadesinde olduğu gibi Erzurum, serhat şehrimiz, her türlü bâdireye karşı Anadolu’nun sarsılmaz kalesi olma vasfını yüzyıllardır ayakta tutmaktadır.” dedi.

 

 

Vali Çiftçi, “Erzurum Kongresi’nin ardından geçen bir asırda, dünyanın en mümbit topraklarına sahip olan bizler güçlenmeye, gelişmeye gayret ettikçe dâhilî ve haricî düşmanlarımız da bundan rahatsızlık duymaktadır. Ancak varlığımızı yok etmek isteyen her türlü şer odağının hainliklerine karşı tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi, Kongre zamanındaki iman dolu milli şuur, hamd olsun ki bizler için Cumhuriyetimizin ikinci asrını aydınlatan bir rehber olacaktır. Atalarımızın bu toprakları vatan yapmak için gösterdiği fedakârlık ve kararlılıktan örnek alarak, aynı iradeyle birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.