Türkiye Haber Girişi : 25 Ocak 2020 17:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da inceleme yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da inceleme yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6,8'lik depremin yaşandığı Elazığ'a geldi. Erdoğan, depremde hayatını kaybeden anne ile oğlunun cenaze törenine katıldı. Erdoğan daha sonra Sürsürü'de incelemelerde bulundu. Dün akşam Sivrice'de meydana gelen depremde 22 kişi hayatını kaybetti, 1030 kişi yaralandı. Enkaz altından 42 kişi kurtarıldı, 19 kişinin halen enkaz altında olduğu düşünülüyor.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da depremde hayatını kaybeden 45 yaşındaki Ayşe Civelek ile 10 yaşındaki Muhammed Salih'in cenaze törenine katıldı.  

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erdoğan, cenaze namazından sonra açıklama yaptı. Erdoğan, "Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Cennetinde bizleri buluştursun" dedi.

 

 

KİMSEYİ AÇ VE AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ

Depremin büyük bir imtihan olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, "Müslüman olmanın bu noktada teslimiyetin en güzel örneklerini vermişiz. Biz Van depremini yaşadık, Düzce'yi yaşadık, Sakarya'yı yaşadık. Geçmişten bu yana birçok depremler yaşadık. Ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı" ifadelerini kullandı.

Depremden zarar gören yerlerde atılması gereken adımların süratle atılacağını kaydeden Erdoğan, "Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız" dedi. Provokasyonlara karşı uyarıda bulunan Erdoğan, "Kimsenin olumsuz sözlerine kulak asmayın. Bizler sizin hizmetkarıyız. Bu millete hizmet etmenin ne denli büyük bir şeref olduğunu bilenlerdeniz" diye konuştu.

 

FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYİN

Deprem sonrası bakanlarımın hepsi buraya geldi. 40 vatandaşımızı enkazın içinden çıkardık. 1000'i aşkın yaralımız var. Ama yoğun bakımda olan kişi çok az. Milletçe ortaya koyduğumuz dayanışma. Bazı fırsat kollayıcılar var. Onlara da fırsat vermeyelim. Devletin paraya ihtiyacı yoktur.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.