Erzurum Haber Girişi : 21 Ocak 2020 16:43

Çiftçiyi eğitmek için 24 saat çalışıyorlar

Çiftçiyi eğitmek için 24 saat çalışıyorlar

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçileri hayvan sağlığı konularında bilinçlendirmek ve eğitim vermek için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip tarafından çiftçiye yönelik eğitim çalışmaları çerçevesinde hayvan hastalıkları konusunda çiftçilerin bilinçlendirilmesi amacıyla gece eğitimleri düzenlendi.

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.

“ İl Müdürlüğümüz teşkilatı bütün ilçelerde ve köylerde seferberlik başlatmış olup mesai kavramının içinde sıkışmadan büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Hayvan sağlığı, insan sağlığı açısından hayvan hastalıklarının meydana getirdiği problemeler düşünüldüğünde, gelişme ve kalkınmayı etkileyen ekonomik boyut ve dolaylı yoldan bütün gelişmeyi engelleyen unsurların ortadan kaldırılması hususlarında çok önemli bir yer tutan hayvan hastalıklarının önlenmesi göz ardı edilemeyecek elzem bir konudur. Bu açıdan Erzurum tarımının ve hayvancılığının geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve hayvan sağlığının korunması konusunda emek harcayan, zorluklara rağmen özveri ile çalışan, prosedürlerin dışına çıkarak elinden geleni yapan Erzurum Tarım ve Orman teşkilatının değerli personelini bu yaklaşımlarından dolayı kutluyoruz”

 

HEDEF HAYVAN SAĞLIĞINI KORUMAK

Hedeflerinin bölge hayvancılığını geliştirmek ve korumak olduğu belirtilen açıklamada  “Ülkemizdeki tarım ve hayvancılığın en önemli gelişme ve geliştirme stratejilerinden biri hayvan sağlığının korunmasıdır. Özellikle hayvan sağlığı ve ıslahı başarılı bir şekilde icra edilen ülkelerin hayvancılığındaki gelişme ilişkide olduğu bütün toplumsal ve ekonomik kurumları da etkilemektedir. Bu açıdan bakıldığında Erzurum gibi büyük bir coğrafyanın en ücra köşelerine gece saatlerinde giderek üreticileri bir araya toplayan, hayvan sağlığını dikkate alan ve bunun için eğitimler veren personelin verdiği emekler kuşkusuz tartışılmaz değerdedir. Örnek olan bu hassasiyetin diğer tüm çalışma ve üretim süreçlerini icra eden icracıları etkilemesi diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.