Ekonomi Düzenleme Tarihi : 07 Aralık 2020 22:26 Haber Girişi : 07 Aralık 2020 22:28

Cengerli Kilimi Ekonomiye Kazandırılıyor

Cengerli Kilimi Ekonomiye Kazandırılıyor

Erzincan Belediyesi tarafından hazırlanan ve KUDAKA 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında onaylanan “Cengerli Kilimi; Coğrafi İşaret Alımı ile Pazarlama ve Tanıtım Amaçlı İnternet Sitesi Kurulumu” teknik destek projesinin sözleşmesi imzalandı.

 

Erzincan Belediye Başkanlığı hizmet binasında gerçekleşen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun katıldı.

 

Proje kapsamında; Refahiye Cengerli köyüne özgü bir ürün olan “Cengerli Kilimi” kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılması amacıyla ilk etapta coğrafi işaret belgesi alınarak markalaşması ve kurulacak internet sitesi sayesinde tanıtılması ve pazarlanması hedeflenmektedir.

 

Cengerli Kilimi çözgü ve örgü iplerinin hakiki yünden ve renklendirme işleminin kök boya kullanılarak yapılması; dokunan kilimlerin motifleri ve renkleriyle dönemin savaşlarını, sevinçlerini ve duygularını yansıtan özellikleri ile bölge için katma değer yaratma potansiyeli yüksek bir üründür.

 

Bu kültürel zenginliğin markalaşması, tanıtılması ve ekonomiye kazandırılması kilimi üreten yöre halkına ve üretim sürecinde yer alan kurum ve işletmelere ekonomik avantaj sağlayacaktır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.