Erzurum Haber Girişi : 20 Mart 2020 17:28

Çağrı merkezine korona ayarı

Çağrı merkezine korona ayarı

Korona virüs ile mücadele kapsamında özellikle kalabalık ortamda personel çalıştıran kamu ve özel sektör firmaları, tedbirlerini üst seviyeye çıkardı. Yüzlerce kişinin aynı anda görev yaptığı çağrı merkezlerinde alternatif tedbirler devreye sokuldu.

Ülke genelinde Korona virüs ile etkin mücadele kapsamında hemen her sektörde önlemler artırıldı. Özellikle personelin toplu ortamlarda görev yaptığı işletmeler, alternatif uygulamaları devreye soktu. Bu sektörlerin başında çağrı merkezleri geliyor. Günümüz teknoloji dünyasında müşteri hizmeti sunan çağrı merkezleri, sağlık alanından bankacılığa, ulaşımdan haberleşmeye kadar bir çok sektörde faaliyet gösteriyor.

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş., bünyesinde yer alan Çağrı Merkezi için de bir dizi önlemler aldı. Personelin çalışma saatlerinde düzenlemeye giden Aras Elektrik, Teknokent’te yaklaşık 50 personel ile hizmet verdiği lokasyonunu, salgına karşı önlemler kapsamında yeterli görmediğinden, personel yoğunluğunu azaltacak şekilde 10’ar kişilik gruplarla hizmete devam etme kararı aldı.Güvenli çalışma ortamının oluşturulduğu bölümlerde personele maske ve eldiven dağıtılırken, masalar arasında belirli mesafe konulmasına dikkat edildi.

Her türlü senaryoya karşı tedbirler aldıklarını belirten Aras EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yaşar Babur, “ Çağrı Merkezi personelimiz için Genel Müdürlük Binası’nda sağlıklı çalışma koşullarına uygun yeni bir alan hazırlandı. Girişlere el dezenfektanı yerleştirildi. Personele tek kullanımlık maske ve eldiven dağıtıldı. Personelimiz 10’ar kişilik gruplar halinde biri Kars’ta ikisi Erzurum’da olmak üzere 3 farklı lokasyonda hizmete kesintisiz devam ediyor” dedi.

Aras EDAŞ’ın stratejik bir görev üstlendiğini hatırlatan Babur, “ En kötü senaryoya karşı alt yapımızı oluşturduk. Salgının ilerlemesi senaryolarına karşı enerji dağıtım hizmeti vermemiz nedeni ile bizim durmamız, işleri aksatmamız düşünülemez. Sağlıktan güvenliğe kadar her türlü alanda enerjiye ihtiyaç var çünkü. Bu nedenle böyle bir durumda personelin evinden çalışması, gelen çağrılara cevap vermesi için planlamamızı yaptık ve alt yapıyı oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Paniğe mahal verilmemesini isteyen Babur, ülkede alınan tedbirler sayesinde bu durumun atlatacağını sözlerine ekledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.