Eğitim Haber Girişi : 17 Ağustos 2021 18:44

Büyükşehir il genelinde 41 Kur’an Kursu açtı

Büyükşehir il genelinde 41 Kur’an Kursu açtı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi il genelinde 41 Kur’an Kursu açtı. Erzurum Sanat Eğitim Merkezleri ve Bilgi Evleri’nde açılan Kur’an Kurslarına 855 kursiyer katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hemşehrilerimiz ve çocuklarımızın kerim kitabımızı öğrenmeleri için bu yıl da 41 noktada Kur’an Kursları açtık” dedi. “Kur’an, insanların dertlerinin şifa kaynağı, bireysel ve toplumsal problemlerinin de çözüm adresidir” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur’an-ı Kerim huzurlu bir toplumun inşası için sağlıklı nesillerin yetişmesinde biz insanoğluna Yüce Allah’ın en büyük hediyesidir. Şunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. Yüce Kitabımız Kur’an’ın mesaj ve anlam dünyası ile çocuklarımızı ve gençlerimizi buluşturmak en başta gelen vazifemizdir. Bizler geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın Kur’an ahlakıyla yetişmesi için 7 yılda Kur’an Kursları açtık, mevcut kurslarımızın da bakım ve onarımını üstlendik. Bizler, imanlı, irfanlı, ahlaklı, bilgili kısacası Akif’in tabiriyle Asım Nesli’ni yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 04 Eylül 2021 13:59

    Her taraf Kuran kursu dolu. İnsanlar ise aç. Sen aç insana ne dini ogreteceksin? Önce bu insanların karnını doyur. Unutma ki açlık ve sefalet herşeyden önce, fazileti ve edebi siler süpürür götürür. Bu çocuklara bilgi, beceri kurslarının açılması lazım ki hayatta onlara gerekli olsun. Tabii ki din iyi bir sömürü olduğu için hep kullanılıyor.