Bodrum’daki Cinayet Saati

Erzurumspor, Bodrumspor gibi şampiyonluğun kıyısından dönmüş, maddi bir sorun yaşamayan Türkiye’nin en güzide tatil beldesindeki seçilmiş futbolcuların bulunduğu takım karşısında oyunun kontrolünü bırakmadı. Yeri geldi oyuna hakim oldu, Hakan Kutlu oyunu iyi okudu, adam kaçırma, zamanında oyuncu değişimlerine dikkat etti. 3 puanlık seriye devam sloganı ile oynayan Bodrumspor karşısında alınan 1 puan çok kıymetli. Belki ‘ Bodrum ne ki ? küçük bir ilçe takımı diye bilgisiz düşünceler olabilir ancak , Bodrum her yönüyle  ‘parayla oynayan ‘ bir ilçe para sorunu yok.. Erzurumspor’a baktığımızda  arkasında 170 Milyon bir  borç yükü, Ağustos ayında 17 Milyonluk peşinat ödemeleri, öyle ya da böyle takımı sırtlayan kişilerin desteği ile çabalayan bir takım. Bunları hiç kimse unutmamalı hatta kafaya kazımalı. Eleştirirken de neyi eleştirdiklerini bilmeliler ki, cahillikleri ortaya çıkmasın.
Bu maçın oynanma saati aslında tam bir “ cinayet” tir. İnsanların güneş tepede iken gezemediği, denizden çıkmadığı bir saatte maç oynatmayı kim akıl etti ise ‘cinayete teşebbüs ‘ ile yargılanmalıdır. O sıcakta o güneşin altında seyirci bile maçı izlemek için gölge ve kuytu yer ararken o futbolcuları sahaya sürdürüp saat 17.00 de futbol maçı oynattırmak normal insanların vereceği maç saati kararı olamaz. Bu kararı alanların futbol ile uzaktan yakından ilişkileri yoktur. 
Bodrum’da Erzurumsporlu futbolcuların  aidiyet duygusu içinde mücadelelerini gördük, gol atamadılar ama 2 gol kaçırdılar.. Kaleci efsane bir kurtarış yaparak penaltıya izin vermedi, maçın kalan bölümünde takımın moralini 2 kat arttırdı.  Maçın kritik anlarından biri de penaltı pozisyonu ve kırmızı kart idi. İlk kez VAR, hakkaniyetli davranarak zaten penaltı verildi oyuncuyu atmakla iki ceza verilmiş olacak görüşünden hareketle Sefa’nın kırmızı kartı sarıya çevirdi, penaltı kararına katıldı. Sefa, ceza alanı içinde hiç olmamalı!
Erzurumsporlu futbolcular penaltı sonrası ikinci yarıda da klas oyuncuların bulunduğu Bodrumspor’a karşı yine hakimiyetlerini kaybetmediler. Hakan Kutlu 2. Yarıda da verdiği taktiklerle takımın oyuna hakimiyetini sağladı.
Takımın eksiklikleri yok mu? var tabii. 2 yıldan beri hiç transfer yapamamış bir takım, alt yapıdan  takviyelerle deplasmanda temsil hakkı kazanmış bir takım. Oyun tecrübesi az olan oyuncular var , Hakan hoca bu oyuncuları da kazanmak için zaman zaman sahaya sürüyor , sürecek te. Her maçta aynı oyuncuları yıpratmak , kondisyonlarını tüketmek istemeyecektir. Ancak futbolcuların da yaptıkları basit hataların nelere malolacağını maçın tekrarını izlemelerinde yarar var diye düşünüyorum. Özellikle ceza alanı içinde yapılan müdahalelerde  temkinli olunmalı. Duran toplar bu takımın en büyük silahı olmalı.
Genç oyunculara karşı  zaman tanınmalı, eleştiri zamanı değil. Transfer yapamıyorsun tek yol altyapıdan oyuncu almak, o halde bu oyunculara gerekli tolerans kesinlikle gösterilmelidir. O genç futbolcuların  oyuna girmek için  kulübede ya da 4. Hakem yanındaki psikolojilerini  futbol oynayanlar bilir, pırıl pırıl  genç yavrular, destek bekler. Köstek olmak isteyenlere de hiç kimse izin vermemeli.  Takım daha iyi olacaktır .  Her maç bir tecrübe getirecektir. Kazım Karabekir stadyumunun açılması bu takımı ateşleyecektir,inancım o yöndedir.
Erzurumsporlu futbolcuları, Hakan Kutlu ve tüm teknik ekibini, malzemecisini ve kulüp yönetimini emeklerinden dolayı kutlamak gerekir. Altın kıymetli  3 puan alamadılar , 3 puan vermediler ama  altın gibi bir puan almayı başardılar.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.