Bizde böyle, onlarda belediye...

‘Dünyanın en güvenilir meslekleri’ araştırması Türkiye sonuçlarına göre en güvenilir meslekler; Yüzde 70’ile bilim insanları, yüzde 61 ile doktorlar ve yüzde 59 ile öğretmenler. Listenin en sonunda ise yüzde 11 ile politikacılar ve yüzde 12 ile din görevlileri yer alıyor.

 

Tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da şu günlerde siyasilerin vaatlerini dinliyoruz. ‘Yol, su, kaldırım’ gibi mevzulara fit olup, ‘Büyük oğlana iş, küçük kıza eş, bizim arsaya imar’ gibi sözlerle, vereceğimiz rey’in adresini belirliyoradayları bağrımıza basıp, beş yıllık kucaklaşmaları gerçekleştiriyor, adayların peşinden koşuyoruz.

 

Hiç merak ettiniz mi? Müslümanların gitmek için fırsat kolladığı ecnebi memleketlerinde belediye başkanları neler yapıyor, nelerle uğraşıyorlar ki, sayın ahalimizin hayali, Avrupa’ya mitili atmak? Mesela, Hollanda’nın Amsterdam belediyesi, güneş enerjisiyle elektrik üreten bisiklet yolu yapıyor. Avustralya’nın Melbourne belediyesi, güneş enerjisiyle çalışan tramvay yapıyor.

 

 

Aylardır katliam yapan, İsrail’in Tel Aviv belediyesi, bütün evlerin çatılarına güneş enerji panelleri yerleştirerek, halkına bedava elektrik veriyor. İtalya’nın Milano belediyesi, plastiksiz şehir projesini hayata geçiriyor. Fransa’nın Paris belediyesi, sıfır atık caddeleriyle, çöp sorununu bitiriyor. Kanada’nın Toronto belediyesi ise, insanların nefes alabilmeleri için evlerin çatılarında park yapıyor. 

 

Başkan adaylarının bu ‘Gavur’ meslektaşlarını örnek almalarını tavsiye ederim. İcraatları sadece kendi seçmenlerini değil, tüm Müslümanları çekiyorsa, bizde değil o zaman bu gavurlarda bir iş var..!

 

 Yani, ver elini Avrupa..!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SALİM DERKİ 16 Mart 2024 06:31

    EVET YÖNETİCİLERİMİZ İYİ DEĞİL AMA HALK İYİ Mİ. DEDİĞİN GİBİ HERKES KENDİ ÇIKSRININ PESİNDE. YÖNETENLERE BUNA AYAK UYDURUYOR. NASIL YAŞARSAK OYLE YÖNETİLİYORUZ. BENCE BU AÇIDAN DA BAKMAK LAZIM

  • Erdoğaaaaan 15 Mart 2024 16:17

    Erzurumlu teyoyu bırakmaz. Bir mitinge bakar dadasimin kızgınlığı. Bekle ve gör

  • Selahattin Eyyubi 15 Mart 2024 16:13

    Giderlerse gitsinler. Almanya bizi kıskanıyor. Sen neler diyorsun yazar efendi. git A haberi izle gör gerçekleri

  • Mikail Akar 15 Mart 2024 12:48

    Beni düşündürmeyi başardın.

  • Aytekin 15 Mart 2024 10:11

    Tebrikler harika. Çok güzel. Çok beğendim. Görmek anlamak ve karar vermek gerekir. Eline sağlık