Bisiklet Federasyonu, Erzurum Ve Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı

Acılı, yoklar içinde geçen yıllar, doktor yok, ilaç yok, yiyecek yok, yol yok, su yok…

Düşman çok. İngiliz, Fransız, Yunan, İtalyan, Ermeni ve Rumlarca Anadolu işgal edilmiştir.

İstanbul işgal edilmiş, tersanelerine girilmiş, haberleşmeler düşman kontrolünde…

Tüm bunlar yaşanırken Samsun'da başlayan Millî Mücadele destanı, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Amasya, Sivas üzerinden Erzurum’a gelmesiyle ete kemiğe bürünmüş, “Vatan bir bütündür, manda ve himaye kabul edilemez, vatanın her karış toprağı savunulacaktır” nidaları dosta düşmana duyurulmuş böylece Cumhuriyetin kuruluşuna giden yol açılmıştır.

Cumhuriyete giden yol Erzurum’da açılmıştı. Bu çok mu çok önemlidir. Atatürk’e hemşerilik beratının verildiği şehirdir. Bu gerçeği hiç kimse inkâr edemez. Etmemelidir.

Bisiklet Federasyonu aldığı kararla yüzüncü yıl kutlamaları için Samsun, Amasya, Çorum, Sivas, Ankara güzergâhını çizmiş Erzurum’u dışarıda bırakmıştır.

Erzurum’un dışarıda bırakılması insanımızı üzdüğü gibi tarihi hakikatlerinde göz ardı edilmesine sebep olmuştur.

Erzurumlular olarak Bisiklet Federasyonunun aldığı kararı gözden geçirerek güzergâha Erzurum’un mutlaka dâhil etmesini bekliyoruz. Bu bizim meşru hakkımızdır.

Eğer Erzurum bu işe dâhil edilmez ise işin içinde hoş olmayan kokular geleceğini, Dadaşların kalbinin kırılacağını buradan açıkça ifade etmeyi bir borç bilirim.

Sonuç olarak ilgili ve yetkili herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Özellikle siyasiler ve yöneticiler derhal harekete geçerek “Bisiklet Federasyonunun” kararını değiştirmesini sağlamalı ve bisiklet turuna Erzurum mutlaka dâhil edilmelidir.

Türkiye’de çalışmalarını devam ettiren Erzurum dernek, vakıfları ve sivil kuruluşları hassasiyetle gereken çağrıları yaparak demokratik haklarını kullanmalarını rica ediyorum.

Evet, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı görkemli kutlamalara sahne olmalı, Cumhuriyetin kazanımları tüm bilim çevreleri tarafından milletimize gereken hassasiyet içinde anlatmaları sağlanmalıdır.

85 Milyon vatandaşımız tüm bu Cumhuriyetin coşkularına canı gönülden katılmalıdır.

 

27 Temmuz 2023 Erzurum

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.